Pasta sa kobasicom i rikotom

Pasta sa kobasicom i rikotom

Namirnice:

Brašno 500g

Jaja 5 komada

Kobasica 300g

Rikota ili neslani sir 200g

Paradajz pelat 1 konzerva veća

Beli luk 2 češnja

Maslinovo ulje

Bosiljak svež

Tikvica 200g

Pečurke 100g

Estragon

 

 

Način pripreme:

Pomešati 500g brašna sa 5 jaja i dodati par kapi ulja. Formirati kompaktnu masu. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta u frižideru. Na maslinovom ulju propržiti kobasicu sečenu na kolutove, dodati beli luk. Čim beli luk zamiriše dodati tikvice i pečurke. Ubaciti pelat, zatim malo paradajz pelata i bosiljak. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Testo razvući i iseći na šire trake. U kipuću vodu ubaciti pastu i kuvati 7-10 minuta. Voditi računa da testeninu ne prekuvate.  Kada je pasta skuvana sve zajedno sjediniti, ubaciti rikotu i poslužiti. Možete i zapeći u rerni po želji na 200 stepeni 5 minuta.