Mesne kuglice

Za ovaj recept su nam potrebne sledeće namirnice:

Mlevena junetina 500g

Mlevena svinjetina 500g

Crveni luk 500g

Aćeto balzmiko 1dl

Med 1 kašika

Senf 1 kašika

Belo vino 3dl

Čedar sir 400g

Brašno 1 kašika

So, biber

Ulje

Paradajz pire 1 kašika

Izmešati mlevenu junetinu i svinjetinu sa solju, biberom, paradajz pireom i senfom. Sve dobro sjediniti i ostaviti u frižideru da odleži 1-2 sata. U šerpicu sipati belo vino i ubaciti komadiće čedar sira. Na laganoj vatri topiti sir uz lagano dodavanje soli i bibera. Brašno dodavati po malo uz konstantno mešanje dok se ne stvori kremasta masa. Kuvati narednih 5 minuta na laganoj vatri. Crveni luk iseći na rebarca i staviti u tiganj. Sipati med i aćeto balzamiko i krčkati 5-6 minuta. Mleveno meso formirati u kuglice i blago ih pritisnuti. Sipati ulje u zagrejanom tiganju i pržiti kuglice sa svake strane po 5 minuta. Pržene kuglice servirati preko tostiranog hleba, zatim preliti sirom i posuti crvenim slatko kiselim lukom.