Medenjaci sa džemom i čokoladom

Namirnice:

250 grama meda,

250 grama šećera,

4 žumanca,

2 cela jajeta,

kašika cimeta,

kašika sode bikarbone,

kilogram brašna

džem od kajsije

200 g crne čokolada

Način pripreme:

  •          U dobokoj vangli umešati šećer, med, žumanca i jaja. Suve sastojke brašno, cimet i sodu bikarbonu izmešati u drugoj posudi.
  •          Sjediniti sve sastojke i umesiti kompaktnu masu. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Testo razvući oklagijom uz dodavanje brašna da se ne zalepi prilikom razvlačenja.
  •          Uzeti kalup ili čašu i izdubiti testo. Medenjake poređati u pleh na papiru za pečenje i staviti da se peče 10 minuta.
  •          Nakon 10 minuta izvaditi medenjake iz rerne, premazati ih sa džemom i vratiti još 5 minuta da se dopeku. Nakon pečenja izvaditi ih iz pleha na rešetku od rerne da se prohlade.
  •          Rastopiti čokoladu na pari i preliti medenjake. Služiti ih uz kafu ili čaj.