Lovačka salata

Sastojci:

2kg paradajza

3kg crvene paprike šilje

½ kg šargarepe

par feferona (ako volite ljuto)

par češnjeva luka

2 dcl ulja

3 dcl sirćeta

1 veća kašika soli

150 grama šećera

1 manja kesica bibera ili količina po ukusu

2-3 lovorova lista

1 konzervans

 

 

 

NAČIN PRIPREME:

Paradajz blanširati i oguliti, narezati na manje komadiće ili samleti u mašini za meso.

Papriku oprati, očistiti od semenki i narezati na sitne kockice.

Šargrepu oljuštiti i iseći na sitne kockice, oguliti i narezati na sitne kockice.

Paradajz, papriku, šargarepu, (feferone po želji), i beli luk staviti u veću šerpu da se kuva i kuvati dok ne omekša. Zatim dodati sve ostale sastojke osim konzervansa. Sve zajedno kuvati oko 40m minuta. Nakon kuvanja dodati konzervans.

Vruće sipati u tegle, zatvoriti ih i ušuškati u toplo da se tako ohlade.