Lignje u vermutu

  • 3 kašike gustina
  • 1 manji sveži krastavac
  • 3 kašike svetlog vermuta
  • 2 mlada luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šoljice pileće supe od kocke
  • 1 kašičica šećera
  • malo đumbira
  • malo belog bibera

Lignje bez krakova iseći na trake i poprskati kašikom vermuta. Posoliti i posuti sa 2 kašike gustina. Ostaviti ih da odstoje 20 minuta. Oljuštiti krastavac, izdubiti sredinu i iseći na komadiće. Pomešati supu sa kašikom gustina,2 kašike vermuta, šećerom i biberom. Zagrejati ulje i kratko pržiti lignje, pa ih izvaditi na papirni salvet da bi se ocedile od masnoće. Ispržiti luk i đumbir, dodati krastavac, zaliti supom, vratiti lignje i još jednom prokuvati.