Kotleti šarana sa salsom od paradajza

Namirnice:

1kg šarana    

1 grančica ruzmarina    

500g paradajza 

1 veza peršuna

5 listova bosiljka

3 kašike vinskog sirćeta

Maslinovo ulje

So, biber

Crveni luk 1 glavica

1 kašičica belog luka u prahu

1 komad ljute papričice 

Način pripreme:

1. Odvojiti filet šarana i marinirati ga sa malo maslinovog ulja i grančicom ruzmarina.

2. Dok se filet marinira pripremiti brzu salsu od paradajza. Iseći paradajz na polovinu i izvaditi mu semenke. Mesnati deo iseći na kockice. Dodati crveni luk i ljutu papričicu sečenu na kockice. Svež peršun iseckati na sitno, zatim dodati bosiljak i sve dobro usitniti.

3. Sipati malo belog luka u prahu. Dodati vinsko sirće, maslinovo ulje, biber i so. Promešati. Filet šarana pržiti na malo maslinovog ulja dok ne dobije lepu braonkastu boju. Salsu servirati preko fileta i uživati uz čašu belog vina.