Kiflice sa orasima i rumom

Namirnice:

 

350 g brašna t500

100 g masti

2 žumanceta

1 kašika šećera u prahu 

1 kašika kisele pavlake

 1/2 limuna

2-3 kašike hladne vode 

 

Namirnice za fil

100 g krem sira

2 belanceta

100 g šećera 

150-200 g mlevenih oraha

1 kašičica ekstrakta vanile (ili vanilin šećer) 

1 kašičica ruma 

Način pripreme:

1. U dubokoj vangli pomešati brašno, mast, šećer u prahu, žimance, malo hladne vode i koru od polovine limuna.

2. Sve dobro promešati i sjediniti u jednu veću jufku. Umotati testo u providnu foliju i staviti da se prohladi 30 minuta u frižideru.

3. U drugoj posudi umutiti belance i šećer da postane fin šam. U umućen šam dodati mlevene orahe, vanilu i rum.  Sve dobro pomešati.

4. Prohlađeno testo razvući oklagijom u obliku kruga. Nožićem iseći testo tako da se dobiju trouglovi. Testo premazati kiselom pavlakom i dodati nadev od oraha.

5. Urolati testo u obliku kiflica i staviti na pleh sa papirom za pečenje. Peći u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

6. Prohlađene kiflice uvaljati u šećer u prahu i služiti uz kafu.