Kesadiljas sa ljutom paprikom

NAMIRNICE:

Tortilje 1 pakovanje

Crni luk 1 glavica

Beli luk 2 čena

Paradajz 2 komada

Avokado 1 komad

Maslinovo ulje 1dl

Sveža nana 5-6 listova

Ljuta paprika 2 komada

Čedar sir 200g

Mleveno juneće meso 500g

Ren 1 kašika

Kapar 1 kašika

Đumbir 1 koren

So, biber

Kisela pavlaka 2dl

NAČIN PRIPREME:

Mlevenu junetinu usoliti i pomešati sa kašikom rena, seckanog kapra i đumbirom. Preliti uljem i dobro izmešati dok se ne sjedini. Ostaviti u frižideru da odstoji 2 sata.

U međuvremenu iseckati crni luk, beli luk i paradajz na sinte kocke i preliti maslinovim uljem. Avokado oljuštiti i iseckati na krupnije komade pa zatim viljuškom izgnječiti dok se ne napravi kao pire. Pomešati sa seckanim povrćem, začiniti i dodati kidane listove sveže nane. Ohladiti salsu u frižideru.

Marinirano meso propržiti na laganoj vatri 30 minuta uz povremeno mešanje. Kada je meso već gotovo zagrejati tortilje u suvom tiganju.

Preko tortilje izrendati čedar, zatim staviti ljutu papričicu sečenu na kolutove, posuti meso preko i salsu. Preklopiti tortilju na pola i ponovo zagrejati tortilje dok se sir još malo ne rastopi. Topli kesadiljas servirati sa kiselim mlekom.