Kanelone

Kanelone punjene rikotom i pančetom 

Namirnice:

Kaneloni 2 pakovanja

beli luk 2 čena

pančeta 200g

bosiljak

spanać 1 pakovanje

brašno 300g

mleko 1l

muskatni orah

puter 100g

Način pripreme:

1. Rastopiti puter u dubljoj šerpi. Dodati 3 kašike brašna i pržiti brašno dok ne porumeni i krene da se odvaja od dna šerpe kao kompaktna smesa.

2. Sipati mleko i konstatno mešati da se ne stvore grudvice. Kuvati bešamel 15 minuta, dodati muskatni orah, so i biber.

3. Propržiti pančetu par minuta. Kada je pančeta porumenela dodati beli luk. Propržiti luk par sekundi i skloniti sa vatre tiganj. Preručiti pančetu u dublju vanglu, sipati rikotu, bosiljak i proceđeni spanać. Dodati malo bibera i promešati nadev.

4. Vatrostalnu posudu premazati bešamelom, zatim kanelone puniti nadevom od rikote i pančete i ređati u pleh. Preliti bešamelom kanelone i staviti ih da se zapeku na 200 stepeni 45 minuta.