Grilovani batak u sosu od kapra

Namirnice:

pileći batak 4 komada

đumbir  1 koren

ljuta papričica  1 komad

beli luk 2 čena

kapar  1 kašika

belo vino 3dl

so, biber

maslinovo ulje  1 kašika

Način pripreme:

Usoliti batak i ostaviti ga sa strane. Oljuštiti đumbir i iseći na tračice, zatim iseći ljutu papričicu i beli luk. Ove sastojke ostaviti u činiju.

Na maslinovom ulju propržiti batak, prvo kožicu nekih 5 minuta, zatim okrenuti i smanjiti vatru.

Dodati kapar u tiganj sa batacima, a zatim dodati i sastojke koje ste sitno iseckali u činiju.

Pržiti sve zajedno uz lagano mešanje. Kada je batak smekšao, naliti vinom i krčkati još 5-6 minuta dok alkohol ne ispari i ostane fina aroma vina.

Jelo servirati uz bareni krompir ili bareni prokelj.