Ćuros sa topljenom čokoladom

Namirnice:

1 čaša vode

1/2 čaša putera

1/4 kašike soli

1 čaša brašna

2  jajeta

biljno ulje za prženje

Za premazivanje šećera:

 

Za gustu vruću čokoladu:

100g iseckane čokolade

2 šolje mleka

Način pripreme:

 

  1.       U manjoj šerpi dodajte vodu, puter i so. Kada provri skloniti sa strane i dodati brašno.
  2.       U testo dodati jaja i mešati. Izvaditi testo iz šerpe i staviti u vreću za dekorisanje koristiti zvezdastu formu.
  3.       Zagrejati ulje na i istiskati u vruće ulje testo, pržiti sa svake strane po 2 minuta.
  4.       Na pari rastopiti čokoladu sa mlekom. Kada je čokolada otopljena lagano dodavati razmućen gustin u par kašika mleka i kuvati čokoladu dok ne postane gustine kao puding.
  5.       Ćuros uvaljati u šećer i servirati zajedno sa čokoladom.