Beli kolač

Namirnice:

griz - 200g

jaja  - 4 komada

mleko  - 0.5 l

šećer - 100g

prašak za pecivo -1kesica

med -1 kašika

rum beli - 1 dl

mix bobičastog voća - 200g

crveno vino - 2dl

Način pripreme:

 Zagrejati rernu na 200 stepeni. Dok se ona lagano zagreva pomešamo u dubljoj posudi griz, jaja, prašak za pecivo, beli rum  i med. Sve dobro pomešati. U kalupe za mafine sipati masu i peći 20 minuta. Kada je kolačispečen ostaviti ga sa strane da se prohladi.

 U manjoj šerpi rastopiti malo šećera i naliti crvenim vinom. Krčkati dok se preliv nije lagano zgusnuo. Staviti bobičasto voće i skloniti sa strane.

 Na tanjir servirati kolač od griza koji ste okrenuli naopaku tako da širi deo bude na tanjiru na uži deo gore. Preliti bobičastim voćem i dekorisati korom limuna ili limete.