Maxi Mobile

Uz označene proizvode i Maxi Mobile broj Bonus Internet je tvoj!

Kupovinom jednog od označenih proizvoda naših dobavljača, na kasi dobijate dodatne bonus megabajte za surfovanje internetom. U zavisnosti od vrste kupljenog proizvoda, korisnik dobija bonus od 50, 150 ili 200 MB koji važe u nacionalnom saobraćaju, 14 dana od dana kupovine. Promocija važi uz dopunu najmanje jednom u 3 meseca. 

ŠTA JE MAXI MOBILE

KRATKI KODOVI

TARIFE

KREDIT

PODEŠAVANJA TELEFONA

PODRŠKA

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

OPŠTI USLOVI UGOVORA O PRETPLATNIČKOM I KORISNIČKOM ODNOSU MOBILNE TELEKOMUNIKACIONE MREŽE VIP MOBILE DOO

ŠTA JE MAXI MOBILE?

MAXI MOBILE JE NOVA MAXI USLUGA SA JEDINSTVENIM MODELOM KOJA VAM OMOGUĆAVA DA OSTVARITE POGODNOSTI ZA RAZGOVORE, PORUKE I INTERNET.

Maxi mobile Vam daje bonus kredit do 1.000 dinara i 1.000 MB internet saobraćaja u toku kalendarskog meseca neograničen i besplatan saobraćaj u okviru Maxi mobile paketa.

 

Od 06. jula 2016, kupovinom u Maxi i Shop&Go prodavnicama u iznosu preko 500 RSD, i jednom dopunom od minimum 200 RSD u kalendarskom mesecu, dobijate bonus kredit u iznosu od 100 dinara i 100 MB internet saobraćaja. 

Bonus kredit možete iskoristiti u roku od 7 dana od aktivacije u nacionalnom saobraćaju, ali bonus kredit ne važi za roming, internacionalne razgovore, kao ni za usluge sa dodatom vrednošću.

Na ovaj način možete aktivirati bonus 10 puta u toku jednog kalendarskog meseca.

Pored ovoga, dajemo Vam neograničen i besplatan saobraćaj koji uključuje razgovor i slanje SMS poruka u okviru Maxi mobile paketa, a ne uključuje usluge sa dodatnom vrednošću, internacionalni i roming saobraćaj, i saobraćaj ka drugim mrežama: Vip, mts i Telenor.

Period trajanja neograničenog saobraćaja u okviru Maxi mobile paketa je 3 meseca. Da biste produžili besplatan saobraćaj, morate da imate barem jednu dopunu od minimum 200 dinara u toku 3 meseca.

Kupite čarobni Maxi broj za 200 dinara  i na pripejd kartici dobijate 200 dinara bonus kredita.

Podsećamo Vas da na Maxi mobile karticama koje ste kupili u promotivnom periodu za 1 dinar i dalje imate 1000 dinara inicijalnog bonus kredita kojete možete da koristite u nacionalnom saobraćaju, a koji važi za aktivacije do kraja novembra 2016. godine. Nakon toga inicijalni bonus neće biti dostupan.

Vaš kredit možete jednostavno dopuniti elektronskom dopunom u Maxi i Shop&Go prodavnicama širom Srbije, kao i na svakom kiosku, pumpi ili drugom prodajnom mestu u Srbiji koje ima mogućnost elektronske dopune. 

 

Usluge pruža Vip mobile d.o.o. Milutina Milankovića 1ž, 11070 Novi Beograd.

 

Korisnički centar: 068 51234

 

MAXI MOBILE TARIFA

Usluga

Cena

Pozivi prema fiksnoj i svim mobilnim mrežama u Srbiji

8,9

Hitni pozivi

0,00

Pozivanje i korišćenje govornog automata Korisničkog servisa (068/51234)

0,00

 Razgovor sa agentom Korisničkog servisa

 15

SMS (prema nacionalnim destinacijama)

 4,9

 SMS (prema međunarodnim destinacijama)

 15

 MMS (nacionalni)

 12

 GPRS 1 KB data

 0,06

 Promena SIM kartice (u slučaju oštećenja)

 0,00

 

Sve cene su prikazane sa PDV-om. Cena uspostave poziva za svaki započeti razgovor je 8,9 dinara. Razgovori se tarifiraju na 60 sekundi nakon prvog minuta razgovora. Cene se ne odnose na međunarodne pozive, roming i usluge sa dodatom vrednošću. kB se zaokružuju na 100.

Roming i međunarodni pozivi

Korišćenje mobilnog telefona u inostranstvu 

Maxi mobile Vam u saradnji sa roming partnerima omogućava korišćenje mobilnog telefona kada putujete i boravite u inostranstvu. Kako broj naših roming partnera i usluga u romingu svakodnevno raste, obavezno proverite dostupne usluge i njihove cene pre nego što otputujete.

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

Odabir mreže u romingu

Prilikom ulaska u drugu državu mobilni telefon će automatski prihvatiti signal i registrovati se u mreži roming partnera.

Ukoliko mobilni telefon ne uspe da se registruje automatski, neophodno je ručno potražiti mrežu. Na ekranu Vašeg mobilnog telefona će se posle kraćeg vremena pojaviti oznake svih raspoloživih mreža na lokaciji na kojoj se nalazite. Biranjem mreže aktiviraćete sve funkcije vašeg telefona. Maxi mobile korisnici imaju različite usluge omogućene u romingu, u zavisnosti od zemlje i roming partnera čiju mrežu koriste. Proverite koji roming partneri su dostupni u zemlji koju posećujete i koje usluge su Vam dostupne u njihovoj mreži.

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

Cene roming usluga 

Cene usluga u romingu zavise od toga kojoj zoni pripada zemlja u kojoj se nalazite. Zemlje su podeljene na sledeće zone:

  1.        Evropa i Turska
  2.        Ostatak sveta i Rusija
  3.        Satelitske, avio i pomorske mreže

Zona

Odlazni pozivi, dolazni pozivi i Prenos podataka(100KB)

SMS

Evropa i Turska

99 din

29 din

Ostatak sveta i Rusija

199 din

49 din

Satelitske, avio i pomorske mreže

299 din

149 din

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

Sve cene su prikazane u dinarima sa PDV-om. Obračunski intervali: odlazni pozivi 90/60s, dolazni pozivi po 1s, prenos podataka 100 kB, dok je za BlackBerry korisnike 50KB (osim kada koriste WAP ili besplatni prenos podataka u romingu, kada se primenjuje obračunski interval od 100KB). Sve detalje po zemljama možete pogledati na (https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/roming). Za više informacija o cenama roming usluga, pozovite Korisnički servis na +381 68 51234.

Kako da isključiti ili uključiti internet na mobilnom telefonu?

Pogledajte gde u okviru telefona možete da nađete opciju za uključivanje/isključivanje paketnog prenosa podataka.

Operativni sistem koji koristite na telefonu

Na koji način možete da uključite/isključite prenos podataka

Android 2.3.6

Menu - Settings - Wireless & Networks - Mobile Networks - Data Enabled/Data Disabled

Android 4.0.4, 4.1.1, 4.1.2

Menu - Settings - Data Usage - Mobile Data - ON/OFF

Windows 8

Scroll right - Settings - Mobile Network - Data Connection - ON/OFF

Međunarodni pozivi

Maxi mobile nudi atraktivne, jednostavne i transparentne cene za pozive u inostranstvu.

Sve zemlje su grupisane u 5 zona. 

Za internacionalne pozive koristite znak “+”, zatim ukucajte kod zemlje, pozivni broj za grad ili broj mreže i onda broj koji želite da okrenete (npr. +43 664 1234567).

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

Cene medjunarodnih poziva

 Sve zemlje su grupisane u 5 zona. Cene za pozive prema drugim zemljama možete pogledati u tabeli.

Zona 

Odlazni pozivi
Cena po minutu

Odlazni SMS
Cena po SMS

Zona 1

50

15

Zona 2

100

15

Zona 3

600

15

Za internacionalne pozive koristite znak “+”, zatim ukucajte kod zemlje, pozivni broj za grad ili broj mreže i onda broj koji želite da okrenete (npr. +43 664 1234567).

Sve cene su prikazane u dinarima sa PDV-om za minut razgovora, odnosno po SMS poruci. Cena uspostave veze i obračunski interval za međunarodne pozive su isti kao kod odabrane tarife Pretplatnika.

Zona 1 - Pozivi ka evropskim zemljama:

 

Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Albanija, Andora, Belorusija, Belgija, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Francuska, Nemačka, Gibraltar, Island, Irska, Italija, Litvanija, Letonija, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Moldavija, Monako, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rusija, San Marino, Slovačka, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija, Vatikan

 

Zona 2 – Pozivi ka ostalim svetskim destinacijama

 

Zonom su obuhvaćene sve ostale svetske destinacije koje nisu uključene u Zonu 1, osim satelitskih i pomorskih mreža.

 

Zona 3 – Pozivi ka satelitskim i pomorskim mrežama (internacionalne mreže)

 

*Sve cene prikazane u tabeli su izražene u dinarima sa uračunatim PDV-om. Uspostava poziva se ne naplaćuje, a tarifiranje u međunarodnom saobraćaju se vrši po svakom započetom minutu. (60/60)

 

Registracija Maxi mobile prepaid korisnika

Maxi mobile prepaid korisnici imaju mogućnost da registruju svoj broj u svim Vip mobile centrima širom Srbije. Sve registrovane Maxi mobile prepaid kartice mogu bez smetnje dobiti zamensku karticu sa istim brojem u slučaju gubitka ili krađe.

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

 

Kredit, važenje SIM kartice

Kredit

Vaš Maxi mobile kredit možete proveriti besplatnim pozivom koda *151# ili pozivom korisničkog servisa na 068 51234 i odabirom opcije 2 govornog automata.

Vaš kredit možete jednostavno dopuniti elektronskom dopunom u Maxi, Shop&Go I Mini Maxi prodajnim mestima širom Srbije, kao i na svakom kiosku, pumpi ili drugom prodajnom mestu u Srbiji koje ima mogućnost elektronske dopune. Jednostavno recite prodavcu svoj broj telefona i iznos koji želite da uplatite. Za nekoliko trenutaka Vaš račun biće dopunjen. Kredit možete dopuniti u iznosu od 200 do 5 000 dinara.

Važenje kredita

Standardni kredit na kartici traje tri meseca od datuma kada je dopunjen. Svaki put kada dopunite kredit, važenje kredita se produžava za nova 3 meseca. Rok važenja kredita možete proveriti besplatnim pozivanjem koda *151#.

Važenje SIM kartice

Vaša SIM kartica važi 13 meseci od datuma kada je aktivirana. Svaki put kada dopunite kredit, važenje SIM kartice se produžava za novih 13 meseci.

Ako ne uplatite dopunu više od 3 meseca, sav kredit i bonusi koje imate ističu i u narednih mesec dana omogućen Vam je samo dolazni saobraćaj (u okviru nacionalnog saobraćaja), ne i odlazni (dakle, možete da primate pozive, ali su odlazni pozivi onemogućeni, možete da primite SMS, ali ne i da šaljete). U ovom periodu možete pozivati samo hitne službe i Korisnički servis (bez mogućnosti razgovora sa agentom). Ako nakon isteka mesec dana od kada Vam je onemogućen odlazni saobraćaj ne uplatite kredit, odnosno četiri meseca od uplate poslednje dopune, SIM kartica prelazi u status mirovanja - ne postoji mogućnost ni dolaznog ni odlaznog saobraćaja, kao ni poziva ka Korisničkom servisu. Ako hoćete da reaktivirate SIM karticu iz statusa mirovanja, potrebno je samo da sa drugog broja pozovete Korisnički servis. Nakon reaktivacije biće Vam omogućen dolazni saobraćaj, a po dopuni kredita i sve ostale Maxi mobile usluge.

Sve što je potrebno da uradite je da uplatite dopunu i ponovo ćete moći da uživate u Maxi mobile uslugama.

Ako je prošlo više od 13 meseci od poslednje dopune, zaključićemo da ne koristite SIM karticu. Ona će isteći i nećete više biti u mogućnosti da koristite taj broj.

Zamenske SIM kartice

Ukoliko izgubite ili se nešto desi Vašoj Maxi mobile SIM kartici u periodu njenog važenja, možete besplatno preuzeti zamensku SIM karticu u svim prodajnim objektima sa spiska.

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

Registracija Maxi mobile prepaid korisnika

Maxi mobile prepaid korisnici imaju mogućnost da registruju svoj broj u svim Vip mobile centrima širom Srbije. Sve registrovane Maxi mobile prepaid kartice mogu bez smetnje dobiti zamensku karticu sa istim brojem u slučaju gubitka ili krađe.

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

PODRŠKA

Za sve informacije, reklamacije i žalbe dostupan Vam je naš korisnički servis 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, na broju 068 51234.
Razgovori sa agentom korisničkog servisa se naplaćuju 15 RSD po pozivu.

Možete nas kontaktirati putem kontakt forme. Neophodno je popuniti sva kontakt polja: https://www.maxi.rs/maxi-mobile/podrska  

Pružalac usluge je Vip mobile d.o.o.

PODEŠAVANJA TELEFONA

Postoji nekoliko načina da podesite svoj telefon za korišćenje interneta i slanje MMS poruka.
1. SLANJEM SMS PORUKE SA TEKSTOM NET NA BROJ 51221
2. POZIVOM KORISNIČNOG CENTRA NA 06851234 I ODABIROM OPCIJE 4. 
3. RUČNIM UNOŠENJEM PODEŠAVANJA U MENIJU SVOG TELEFONA
PREMA SLEDEĆIM PARAMETRIMA:

Podešavanja za GPRS

APN: internet.maxi.rs

Korisničko ime: maxi

Šifra: vipmobile:maxi

Home page: Proxy/Gateway            

Port:                

Podešavanja za MMS

Naziv setovanja MMS Maxi

APN mms.maxi.rs

User Name: maxi

Password: maxi

Proxy                   

Port                      

MMSC URL http://mms.vipmobile.rs

 

4. POMOĆU KONFIGURATORA:
http://mrmvirtual.com/maximob/otapodesavanja

Android ENG podešavanja

Settings / More Networks / Mobile networks / Access Point names

Odabrati opciju za dodavanje novog APNa i popuniti polja:

 

Access Point name for GPRS:

Name: Maxi GPRS

APN: internet.maxi.rs

Proxy: 212.15.182.82

Port: 8080

User Name: maxi

Password: maxi

Server: Not Set

MMSC: Not Set

Multimedia message Proxy: Not Set

Multimedia message Port: Not Set

MCC: 220

MNC: 05

Authentication type: PAP

APN type: default

APN protocol: IPv4

APN roaming protocol: IPv4

Bearer: Unspecified

 

Access Point name for MMS:

Name: Maxi MMS

APN: mms.maxi.rs

Proxy: Not Set

Port: Not Set

User Name: maxi

Password: maxi

Server: Not Set

MMSC: http://mms.vipmobile.rs

Multimedia message Proxy: 212.15.182.82

Multimedia message Port: 8080

MCC: 220

MNC: 05

Authentication type: PAP

APN type: mms

APN protocol: IPv4

APN roaming protocol: IPv4

Bearer: Unspecified

Android SRB podešavanja

Podešavanja / Još mreža / Mobilne mreže / Nazivi pristupnih tačaka

Odabrati opciju za dodavanje nove pristupne tačke i popuniti polja:

 

Pristupna tačka za GPRS:

Ime: Maxi GPRS

APN: internet.maxi.rs

Proksi: 212.15.182.82

Port: 8080

Korisničko ime: maxi

Lozinka: maxi

Server: Nije podešeno

MMSC: Nije podešeno

MMS proksi: Nije podešeno

MMS port: Nije podešeno

MCC: 220

MNC: 05

Tip autentikacije: PAP

Tip pristupne tačke: default

APN protokol: IPv4

APN protokol roaminga: IPv4

Nosilac: Neodredjeno

 

Pristupna tačka za MMS:

Ime: Maxi MMS

APN: mms.maxi.rs

Proksi: Nije podešeno

Port: Nije podešeno

Korisnicko ime: maxi

Lozinka: maxi

Server: Nije podešeno

MMSC: http://mms.vipmobile.rs

MMS Proksi: 212.15.182.82

MMS Port: 8080

MCC: 220

MNC: 05

Tip autentikacije: PAP

Tip pristupne tačke: mms

APN protokol: IPv4

APN protokol roaminga: IPv4

Nosilac: Neodredjeno

iOS ENG podešavanja

Settings / Cellular / Cellular Data Network

Cellular Data:

APN: internet.maxi.rs

Username: maxi

Password: maxi

MMS:

APN: mms.maxi.rs

Username: maxi

Password: maxi

MMSC: http://mms.vipmobile.rs

MMS Proxy: 212.15.182.82

iOS SRB podešavanja

Postavke / Mobilni podaci / Mobilna podatkovna mreža

Mobilni podaci:

APN: internet.maxi.rs

Username: maxi

Password: maxi

MMS:

APN: mms.maxi.rs

Korisničko ime: maxi

Lozinka: maxi

MMSC: http://mmsc.vipmobile.rs

MMS Proxy: 212.15.182.82

 

KRATKI KODOVI

Pomoću kratkih kodova, na najjednostavniji način i u veoma kratkom roku možete proveriti trenutno stanje na vašem računu, dobiti podešavanja za GPRS i MMS i još mnogo toga.
PROVERA STANJA  *151#
PODEŠAVANJA ZA GPRS I MMS 51221 

POSLATI SMS PORUKU SA SADRZAJEM “NET”


Aktivacija/deaktivacija preusmeravanja poziva

Podešavanja preusmerenja u telefonu uz pomoć kratkih kodova:

 

Preusmeravanje poziva možete podesiti direktno na Vašem mobilnom telefonu u opciji preusmeravanja (Divert) ili ukucavanjem odgovarajućih kodova:

 

1.         Preusmeravanje dolaznih poziva kada nema odgovora na poziv:

Aktiviranje: **61*broj na koji se preusmerava poziv sa pozivnim brojem# OK, yes , poziv;

Deaktiviranje: ##61#OK;

Provera da li postoji preusmerenje: *#61#OK;

  

2.         Preusmeravanje dolaznih poziva je korisnik nedostupan:

Aktiviranje: **62*broj na koji se preusmerava poziv sa pozivnim brojem# OK, poziv;

Deaktiviranje: ##62#OK;

Provera da li postoji preusmerenje: *#62#OK.

 

3.         Preusmeravanje dolaznih poziva kada je korisnik zauzet:

Aktiviranje: **67*broj na koji se preusmerava poziv sa pozivnim brojem# OK, yes , poziv;

Deaktiviranje: ##67#OK;

 

Provera da li postoji preusmerenje: *#67#OK.

Napomena: kod ovog preusmeravanja je potrebno prvo u telefonu isključiti poziv na čekanju

Najčešća pitanja i odgovori

1. Šta je Maxi mobile?

Maxi mobile je nova Maxi usluga sa jedinstvenim modelom koja vam omogućava da pričate besplatno. Kupovinom u Maxi i Shop&Go prodavnicama u iznosu preko 500 rsd dobijate bonus kredit u iznosu od 100 dinara i 100 MB internet saobraćaja. Bonus možete iskoristiti u roku od 7 dana od aktivacije. Na ovaj način možete aktivirati bonus 10 puta u toku jednog meseca.

2. Kako da proverim kredit za Maxi mobile pripejd broj?

Iznos i trajanje kredita možete jednostavno proveriti na dva načina:

• pozivom koda *151#

• pozivom Korisničkog servisa na 068 51234 i odabirom opcije 2 govornog automata

3. Gde mogu nabaviti Maxi mobile SIM karticu?

Karticu je moguće kupiti u Maxi, Shop&Go I Mini Maxi prodajnim mestima širom Srbije.

4. Gde mogu da dopunim Maxi mobile kredit? Koji je rok važenja kredita?

Vaš kredit možete jednostavno dopuniti elektronskom dopunom u Maxi, Shop&Go I Mini Maxi prodajnim mestima širom Srbije, kao i na svakom kiosku, pumpi ili drugom prodajnom mestu u Srbiji koje ima mogućnost elektronske dopune. Jednostavno recite prodavcu svoj broj telefona i iznos koji želite da uplatite. Za nekoliko trenutaka Vaš račun biće dopunjen. Kredit možete dopuniti u iznosu od 200 do 5 000 dinara. Standardni kredit na kartici traje tri meseci od datuma kada je dopunjen. Svaki put kada dopunite kredit, važenje kredita se produžava za novih 3 meseca. Rok važenja kredita možete proveriti besplatnim pozivanjem koda *151#.

5. Koliko moja kartica važi?

Vaša SIM kartica važi 13 meseci od datuma kada je aktivirana. Svaki put kada dopunite kredit, važenje SIM kartice se produžava za novih 13 meseci.

Ako ne uplatite dopunu više od 3 meseca, sav kredit i bonusi koje imate ističu i u narednih mesec dana omogućen Vam je samo dolazni saobraćaj (u okviru nacionalnog saobraćaja), ne i odlazni (dakle, možete da primate pozive, ali su odlazni pozivi onemogućeni, možete da primite SMS, ali ne i da šaljete). U ovom periodu možete pozivati samo hitne službe i Korisnički servis (bez mogućnosti razgovora sa agentom). Ako nakon isteka mesec dana od kada Vam je onemogućen odlazni saobraćaj ne uplatite kredit, odnosno četiri meseca od uplate poslednje dopune, SIM kartica prelazi u status mirovanja - ne postoji mogućnost ni dolaznog ni odlaznog saobraćaja, kao ni poziva ka Korisničkom servisu. Ako hoćete da reaktivirate SIM karticu iz statusa mirovanja, potrebno je samo da sa drugog broja pozovete Korisnički servis. Nakon reaktivacije biće Vam omogućen dolazni saobraćaj, a po dopuni kredita i sve ostale Maxi mobile usluge.

Sve što je potrebno da uradite je da uplatite dopunu i ponovo ćete moći da uživate u Maxi mobile uslugama.

6. Koje su cene kada koristim Maxi mobile karticu?

Tarifiranje u okviru Maxi mobile pripejd paketa je razgovori ka svim mrežama u Srbiji za 8.9 dinara, SMS za 4.9 dinara i kB za surfovanje internetom za 0,06 dinara.

7. Koliko minimalno moram da imam kredita da bih mogao/la da pozivam?

Za pozive u okviru nacionalnog saobraćaja potrebno je da imate kredita za:

• cenu jednog minuta razgovora + cenu uspostave poziva, u skladu sa Maxi mobile prepaid tarifom

Čak i ako nameravate da pozovete nekoga bez uspostave veze, potrebno je da imate dovoljno kredita za poziv.

Ukoliko nemate dovoljno kredita, a pokušavate da pozovete nekoga, čućete glasovnu poruku govornog automata: “Nemate više kredita. Molimo Vas da dopunite Vaš kredit.”

Ako imate kredita za manje od dva minuta razgovora, pre uspostavljanja veze čućete govornu poruku da će razgovor verovatno biti prekinut zbog nedovoljnog iznosa kredita. Razgovor će se prekinuti kada se potroši celokupan kredit.

8. Koliko se naplaćuje pozivanje Maxi mobile Korisničkog servisa iz rominga?

Ako pozivate Korisnički servis dok ste u romingu, poziv će biti naplaćen kao odlazni poziv u romingu ka Srbiji, prema zvaničnom Maxi mobile roming cenovniku. Ukoliko želite da razgovarate sa agentom Korisničkog servisa, neće Vam biti tarifirano 15 dinara, koje inače plaćate kada pozivate iz Srbije, već će Vam biti naplaćen poziv po standardnoj ceni odlaznog poziva iz rominga.

9. Ako se javim na telefon dok sam u romingu, da li se to naplaćuje?

Da, kada ste u romingu biće Vam naplaćeno i pozivanje i primanje poziva, u skladu sa zvaničnim Maxi mobile roming cenovnikom.

10. Da li je provera stanja kredita besplatna u romingu?

Pozivanje kratkog koda *151# u romingu je besplatno.

Pozivanje govornog automata Maxi mobile Korisničkog servisa na +381 68 51234 biće naplaćeno po ceni odlaznog poziva ka Srbiji, prema zvaničnom Maxi mobile roming cenovniku.

11. Ako uplatim kredit u Srbiji, da li će on važiti u romingu?

Kao prepaid korisniku, usluga rominga Vam je omogućena odmah pri aktivaciji kartice, te sav raslopoživ kredit možete da koristite u romingu.

12. Naplaćena mi je SMS poruka, iako znam da je primalac nije dobio. Zašto?

Od pošiljaoca do primaoca poruka putuje u dva koraka - ona prvo stiže u servisni centar, a zatim se odatle prosleđuje primaocu.

Prilikom naplaćivanja tarifira se slanje poruke a ne njeno dospeće na broj primaoca. To znači da će poruka biti naplaćena čim dobijete obaveštenje da je ona poslata, a ne nakon što stigne na broj primaoca (odnosno dobijete izveštaj o dostavi).

Primer: poslata je poruka na broj koji je nedostupan. U narednih 24 sata SMS servisni centar će pokušavati da dostavi poruku za šta je potrebno da broj bude dostupan. Ako nakon 24 časa broj ne postane dostupan, prijem poruke neće uspeti o čemu ćete dobiti obaveštenje. Ipak, poruka će biti naplaćena jer se tarifira njeno slanje a ne prijem.

13. Poslao/la sam jednu SMS poruku, ali mi je naplaćena kao dve (ili više). Zašto?

Jedna poruka sadrži maksimalno 160 karaktera. Ako napišete poruku dužu od 160 karaktera, ona će Vam biti naplaćena kao dve (ili više, zavisno od broja karaktera u poruci), iako će do primaoca stići kao jedna, integralna poruka.

Primer: ako je tvoja poruka dužine od 170 karaktera, njeno slanje će biti tarifirano kao da je reč o dve poruke. Ako je ona dužine od 340 karaktera, njeno slanje biće naplaćeno kao da je poslato tri poruke itd.

Obratite pažnju da slova č, ć, š, đ, ž u porukama mogu biti tretirana kao 6 do 90 karaktera, zavisno od modela telefona.

14. Da li mogu da pređem na Vip mobile postpejd?

Vip mobile ne obezbeđuje Maxi mobile korisnicima zadržavanje pripejd korisničkog broja pri sklapanju postpejd ugovora za Vip mobile postpejd pakete.

15. Kako da podesim telefon da mogu da šaljem MMS poruke?

Pozivom korisničkog servisa na 068 51234 i odabirom opcije 4 dobijate podešavanja za svoj mobilni telefon koja je potrebno da sačuvate.

16. Na Maxi mobile SIM kartici piše ,,Uslugu pružio Vip‘‘. Da li sam ja Maxi mobile ili Vip mobile korisnik?

Vi ste korisnik Maxi mobile pripejd paketa, a Vip obezbeđuje mobilnu komunikaciju i korisničku podršku putem svoje mreže i druge infrastrukture.

17. Ako je uslugu pružio Vip zašto ne mogu da odaberem neku od Vip pripejd promocija?

Maxi mobile je jedinstvena ponuda na našem tržištu i namenjena je onima koji su lojalni Maxi, Shop&Go I Mini Maxi kupci I kao takve nagrađujemo Vas sa mesečnim bonus kreditima, bez dodatnih promocija.

18. Da li Maxi mobile podrzava 4G?

Trenutno dostupne tehnologije za koriscenje Maxi usluga su 2G I 3G.

Uslugu pruža Vip mobile d.o.o. Novi Beograd

OPŠTI USLOVI UGOVORA O PRETPLATNIČKOM I KORISNIČKOM ODNOSU MOBILNE TELEKOMUNIKACIONE MREŽE VIP MOBILE DOO

Opšte uslove možete preuzeti OVDE.