• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
 • Širok asortiman
 • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
 • Dostava u vremenskim okvirima od 2h
 • Brza kupovina
 • Spiskovi  

Sve što treba da znate pre nego počnete

Dobrodošli na Kuvam Za Promenu program pripreme nedeljnih obroka! Ukoliko ste zaposleni, studirate, živite sami ili sa dečkom/devojkom/cimerima ili jednostavno želite da organizujete svoju ishranu, ovaj program je za vas! Ovaj jednostavni a ukusni plan nedeljne pripreme obroka će vam pomoći da uštedite vreme, novac i hranite se zdravije, kvalitetnije i osećate se zadovoljno i srećno!

U nastavku vas čekaju saveti i preporuke koje je dobro da znate pre nego krenete u nabavku i pripremu obroka.

Saveti i preporuke

 1.  Program je napravljen za jednu osobu, a vi ga prema vašim potrebama možete prilagoditi prema broju ljudi koji će pratiti program. Moguće je smanjiti/povećati količine, i kombinovati obroke unutar nedelje prema vašoj želji.
 2. Ovaj program je predlog jelovnika i načina ishrane za zdrave odrasle osobe koje su umereno aktivne. Ukoliko imate bilo kakve poteškoće sa ishranom ili se već pridržavate neke terapije ili plana, konsultujte se sa vašim lekarom u vezi sa izmenama.
 3. U praksi se najbolje pokazalo štampanje jelovnika i držanje istog na frižideru, tako da se uvek zna kada se šta jede i šta je sledeće na redu.
 4. Pre nego započnete pripremu hrane, pripremite i činijice/kesice/teglice za hranu a prema nedeljnom planu obroka. Ideja je da na ovaj način uštedite i na pranju sudova, bacanju činijica, itd. Biće vam potrebno ukupno 10 posuda, 3 teglice i kesice za zamrzivač. Najbolje je ako možete priuštiti staklene činije, dok će i plastiče biti dobre. Ukoliko zagrevate hranu u mikrotalasnoj rerni, nabavite plastiku posebno napravljenu za tu namenu kako biste izbegli negativne efekte mikrotalasnih rerni.
 5. Za svih 5 dana obroka, potrebno je da samo jednom obavite kupovinu. Najlakši način sa najviše benefita jeste online poručivanje namirnica putem Maxi Online Prodavnice. Na taj način ćete kupiti samo ono što vam je zaista potrebno, uštedeti vreme i novac, i osigurati da ste kupili sve sa spiska.  Maxi Online website-a. Pre nego krenete u kupovinu ili izvršite online poručivanje, obavezno proverite stanje namirnica u vašoj kuhinji, kako ne biste duplirali namirnice.
 6.  Putem Maxi Online Prodavnice moguće je zakazati vreme dostave namirnica, pa je preporuka da nabavku uradite u petak, dostavu zakažete za subotu i na taj način obezbedite da u nedelju na dan pripreme obroka, imate sveže i spremne namirnice.
 7. Plan ishrane ne obuhvata dnevne količine tečnosti. Preporuka je da tokom dana unosite dosta tečnosti i izbegavate pića sa dodatkom šećera. Preporučene tečnosti su voda, limunada ( 1L vode sa 1-2 sveže isceđena limuna), čaj ( 1L biljnog čaja najbolje  i 1-2 kafe na dan). Savet je da svakog jutra napravite željenu količinu tečnosti kako biste tokom dana ispratili koliko ste popili tečnosti.
 8.  Petodnevni plan ishrane sadrži dva dana sa mesnim ili ribljim jelima. Ukoliko želite možete zameniti te namirnice i pripremiti vegeterijanski/veganski varijantu oba dana, ili obrnuto, u nastavku jelovnika ćete dobiti konkretnu zamenu za namirnice.
 9.  Program je osmišljen kao petodnevni plan ishrane, koji vam nudi flexibilnost da vikendom uživate u spontanosti života, i imate obrok napolju, u društvu, gostima ili se počastite obrokom po vašem izboru. A po želji možete povećati količine nekih obroka pa pripremiti veću količinu i za vikend. Preporuka je da se vodite sličnim količinama, satnici i rasporedu obroka i unosite dovoljno tečnosti i tokom vikenda.
 10.   Po želji, obroci za četvrtka i petak se unapred mogu zamrznuti radi održavanja svežine, ili pripremati iz 2 puta, npr nedeljom i sredom uveče. Sve priprmeljene obroke držite u frižideru u hermetički zatvorenim činijicama i po želji ih možete ali i ne morate podgrevati pre jela. Ako ih podgrevate, činite to na tihoj vatri sa malo dodate vode u tiganju/šerpici. 

Posni & Veganski & Vegeterijanski plan ishrane

Svi doručci kao i užine su posni, dok ručak i večera mogu sadržati meso, ribu ili neke mlečne proizvode. Prema vašim željama i potrebama ove recepte možete zameniti nekim drugim jelom iz jelovnika ili substitutima tih namirnica.       

Pakovanja činijice za hranu

Činijice za pakovanje obrok su jednako važne kao i priprema samog obroka. One će sačuvati svežinu vaše hrane i sprečiti kvarenje namirnica. Ukoliko hranu nosite sa sobom i eventualno podgrevate obroke na poslu u mikrotalasnoj, želećete da nabavite pogodne činijice za tu namenu. Takođe, ovaj način odlaganja i čuvanja obroka će vam olakšati pakovanje i nošenje hrane, smanjiti broj prljavih sudova, i uštedeti novac tokom vremena. Predlažemo da unapred kupite posude koje ćete svake nedelje koristiti za pakovanje hrane, koje su od preporučenih materijala ( predlažemo staklo ili plastiku sa oznakom BPA-free). 

Spisak namirnica i kupovina

Za sve vas, omogućili smo da čitav spisak namirnica uz samo nekoliko klikova poručite iz naše Maxi Online prodavnice. Benefiti online kupovine su mnogobrojni a mi ćemo izdvojiti samo neke: 
 

 1. Ušteda vremena i novca, i detaljno kontrolisanje kupovine prema budžetu

 2. Veliki izbor proizvoda

 3. Sprečavanje kupovine nepotrebnih namirnica kao što su grickalice, slatkiši

 4. Dostava proizvoda na kućnu adresu

 5. Vremenski neograničena nabavku koju možete uraditi 24x7, iz komfora vašeg doma i bez čekanja u redu

 6. Zakazana isporuka proizvoda, (ukoliko pratite program i pripremu nedeljnih obroka najbolje je zakazati dostavu u subotu, kako bi sve namirnice bile sveže za nedeljnu pripremu.)

Pa da počnemo! Potražite jelovnik za tekuću nedelju ovde ili na www.mojritual.com/kuvamzapromenu

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak