Maxi logoMaxi logo

undefined

0
Po kategoriji
Po temi
Zatvori
InspiracijaInspiracija – PekaraInspiracija Pekara - Preporuka
Inspiracija

Glukofit


Za sve koji vode računa o nivou glukoze u krvi

Hleb GlukoFIT nastao je na osnovu sprovedenog akademskog kliničkog ispitivanja u Kliničkom centru Srbije. Formulu za TopiGluk miks, koji je sastavni deo hleba, kreirao je doktor Draško Gostiljac, u čije ime Zdravstvena zadruga Zdravlje, naš dugogodišnji partner, zastupa ovu formulu.
 
Dr Gostiljac je doktor nauka, specijalista endokrinologije u Kliničkom centru Srbije, njegov magistarski i doktorski rad su na temu dijabetesa. Formula hleba kreirana je na osnovu stručnih i naučnih pokazatelja.
Nakon što je formula napravljena započeta je klinička studija. Studija je imala za cilj da egzaktno utvrdi benefit upotrebe ovog hleba u ishrani sa posebnim osvrtom na pacijente koji imaju oštećenu homeostazu glukoze (održavanje nivoa glukoze u krvi). Kliničko ispitivanje rađeno je tokom 2016. i 2017. godine. Testirano je više od 100 ljudi.
Rezultati studije govore o brojnim benefitima GlukoFit hleba:
 
    Preporučen svima koji imaju smanjenu toleranciju na glukozu.
 
    Pogodan za sve koji vode računa o zdravlju i nivou šećera u krvi.
 
U dugoročnom smislu očekuje se da upotreba hleba koji sadrži TopiGluk miks može imati i sekundarne benefite kao što su smanjenje gojaznosti, povoljan uticaj na vaskularne komplikacije dijabetesa, jačanje imuniteta, probiotski efekat, kao izvor minerala (Hrom).
Specifičnog ukusa kakav sigurno do sada niste probali, Glukofit ima prirodno visok sadrzaj hroma i vlakana. Sadrži aktivne sastojke iz prirodnih izvora kao što su, cimet, đumbir, beli luk i grčko seme. Ovo je do sada najkompleksniji projekat Maxi pekare s kojim otvaramo potpuno nove dimenzije funkcionalne ishrane. 
 

HRONO HLEB


Pogodan za sve koji vode računa o težini
 
Hrono ishrana odavno je hit u svetu i Srbiji, a Maxi na Hrono teren izlazi sa nekoliko proizvoda, od kojih je najpopularniji Hrono hčeb. Napravljen je od heljdinog, ražanog i integralnog pšeničnog brašna, bogat je vlaknima i selenom i odličan je izbor kako za hrono doručak, ako ste na režimu hrono ishrane, tako i za sve obroke ako vodite računa o svom zdravlju. 

Ne sadrži belo brašno i njegova mešavina predstavlja idealno izbalansiran izvor mangana, fosfora, dijetnih vlakana, proteina, vitamina E i B kompleksa. 

Selen, koji je naročito zastupljen doprinosi normalnoj funkciji štitnjače, imunološkog sistema, izgledu kose i noktiju. 

Hrono hleb je razvijen prema preporukama zdrave ishrane u saradnji sa Zdravstvenom zadrugom Zdravlje. Možete ga konzumirati kao deo obroka ili samostalno sa namazom od povrća ili sira. Deluje zasitno i izuzetno je ukusan. 
 

Manastirski hleb


Po recepturi Gračanice

Manastir Gračanica predstavlja bastion srpske arhitekture i kulture oslikavajući umetnost početka 14. veka. Od vremena vladavine kralja Milutina Nemanjića, koji je narodu zaveštao Gračanicu, ona predstavlja pravu riznicu dragocenosti. Jedna od dugih i vrednih tradicija koje se prenose sa kolena na koleno jeste manastirski hleb – izvorište snage i života čovečijeg. 

Manastirski hleb ima poseban blagoslov manastira, a današnji recept sadrži hranljive sastojke poput kiselog ražanog testa, raži, pšeničnog brašna, ječma i kvasca. Hlebovi od “kiselog testa” sa kvascem su se vremenom održali kao osnova i bitan deo srpske tradicionalne kuhinje. (Još od perioda Srednjeg veka)
 
Kupovinom manastirskog hleba donirate 3 dinara manastiru Gračanica. 
 

Tain hleb


70% brašna dolazi od ražanog brašna

Pored mnogih nedaća koje su zadesile Srbiju krajem XIX veka postojala je i konstantna opasnost od gladovanja. Nedostatak hrane značio je fizičku slabost vojnika i stanovništva, kao i pad morala koji se svakako odražavao na bojištima. Nakon srpsko-turskih ratova, srpska vojska počinje da proizvodi hleb tain. Hleb koji će postati veoma važan deo ishrane u teškim danima koji su usledili za naš narod, tokom Balkanskih ratova i Velikog rata.

Ova specifična mešavina raženog i belog brašna bila je izuzetno dugotrajna, a osiguravala je hranljiv, ali i veoma zdrav obrok koji je mogao obezbediti dovoljno energije i pokretljivosti neophodnih pri obavljanju borbenih zadataka. Osim toga, tain postaje simbol snage i jedinstva jednog naroda, njegove želje za opstankom, svetinja koju je svaki srpski vojnik čuvao u torbi i po potrebi - delio sa saborcima u nevolji.

Tain hleb je veoma ukusan, odličan izbor za sve koji žele da im ova namirnica duže traje a da ne gubi na kvalitetu.