Maxi logoMaxi logo

undefined

0
Po kategoriji
Po temi
Zatvori
InspiracijaInspiracija - CitrusiInspiracija - Dekoracija
Inspiracija

VOĆNE ZANIMACIJE


Iskoristite omiljene predstavnike citrusnog voća da pokažete svoju kreativnost i unesete živost u usporenu svakodnevicuPitate se kako napraviti atraktivan aranžman za sto koji osvaja svojom jednostavnom pripremom i savršenim rezultatom.

Ako imate citruse koje ne želite da uzmete za jelo, zašto ih ne iskoristite za oživljavanje stola brzim, lakim i upečatljivim kreacijama.

1. Proleće usred jeseni

Za ovu predivnu dekoraciju potreban vam je dubok stakleni bokal ili masivna čaša debljih zidova. Iseckajte pripremljene limunove na otprilike pola centimetara debljine. Ređajte kolutove uza zid od dna nagore, pazeći da ima što manje praznog prostora. Kad završite ređanje, pažljivo ulijte vodu u posudu. Pripremite cveće koje želite da imate za svoj aranžman. Ako ste od citrusa odabrali, recimo, limun, uz njega fenomenalno idu plavi jorgovan, anemone jarkih nijansi i ružičaste lale. Gledajte da sve cveće bute sličnog tonaliteta a komplementarno sa bojom citrusa.

2. Maštovita dekoracija

Izaberite sjajne citruse s čistom glatkom kožom. Isecite ravno vrh i postavite ga na stabilnu bazu, tanjir ili u činiju. Na suprotnoj strani isecite rupu u voću i pažljivo izdubite deo pulpe. Drške cveća koje želite da iskoristite za arnažman skratite da budu veličine dubine rupe na citrusu, pa nežno gurnite u voće. Domićete ljupki minijaturni aranžman sa cvećem i citrusom u ulozi vaze.

3. Originalni buket

Pozvani ste na bitnu svečanosti ili ste zaduženi da za mladu nabavite bidermajer? Razigrajte buket sa cvećem tako što ćete u njega dodati polovine citrusa (pomorandže, limun, limeta) koje ste pričvrstili na drveni štapić za ražnjić koji ste ofarbali temperom u zeleno. Osim što odaju izuzetno dekorativan utisak, dopuniće svojim mirisnim aromama raskošni buket.

4. Sto iz bajke

Možete iskoristiti čitave voćke da ukrasite svečani sto. Jarke boje citrusa od narandžaste, preko žute do zelene, razigraće svedenu postavku koja treba d bude u beloj boji da bi sve voće došlo do izražaja. Možete iskoristiti stalak na sprat za kolače i na njega naslagati različite vrste citrusnog voća koje će dominirati stolom poput veličanstvene voćne skuplture.

5. Mirisni svećnjaci

Uzmite plitke čaše u koje ćete staviti po krišku limete i limuna, grančicu svežeg ruzmarina i čajnu svećicu. Nalijte vodu. Za efektan utisak kombinujte tri i više ista aranžmana. Kako se budu zagrevale svećice, otpuštaće se kiselkasta aroma citrusa i u kombinaciji s intenzivnim mirisom oživeće prostor svojom svežinom.