GlukoFIT

Hleb GlukoFIT nastao je na osnovu sprovedenog akademskog kliničkog ispitivanja u Kliničkom centru Srbije. Formulu za TopiGluk miks, koji je sastavni deo hleba, kreirao je doktor Draško Gostiljac, u čije ime Zdravstvena zadruga Zdravlje, naš dugogodišnji partner, zastupa ovu formulu.

Dr Gostiljac je doktor nauka, specijalista endokrinologije u Kliničkom centru Srbije, njegov magistarski i doktorski rad su na temu dijabetesa. Formula hleba kreirana je na osnovu stručnih i naučnih pokazatelja.

Nakon što je formula napravljena započeta je klinička studija. Studija je imala za cilj da egzaktno utvrdi benefit upotrebe ovog hleba u ishrani sa posebnim osvrtom na pacijente koji imaju oštećenu homeostazu glukoze (održavanje nivoa glukoze u krvi). Kliničko ispitivanje rađeno je tokom 2016. i 2017. godine. Testirano je više od 100 ljudi.

Rezultati studije govore o brojnim benefitima GlukoFit hleba:

  • Preporučen svima koji imaju smanjenu toleranciju na glukozu.

  • Pogodan za sve koji vode računa o zdravlju i nivou šećera u krvi.

  • U dugoročnom smislu očekuje se da upotreba hleba koji sadrži TopiGluk miks može imati i sekundarne benefite kao što su smanjenje gojaznosti, povoljan uticaj na vaskularne komplikacije dijabetesa, jačanje imuniteta, probiotski efekat, kao izvor minerala (Hrom).