• Pronalaženje prodavnice


Bilo da volite pekarski krompir, pomfrit ili krompir pečen u ljusci, sa prilogom salate sa svežim lukom ili, pak, pohovane kolutiće luka - 
luk i krompir su neizostavni deo svake trpeze! Ovo je mesto na kom ćete naći najširu ponudu ovih ukusnih namirnica bogate strukture i namene. Za brzi ručak odaberite baby krompir koji ne morate ljuštiti, mekani beli krompir za gulaš ili salatu ili batat krompir za slatku čorbicu. Uživajte u slatko-ljutom ukusu shalot banana-luka, začinite svoje salate svežim crvenim lukom ili uživajte u sočnim umacima koje krasi raskošan ukus luka srebrenjaka. 
Iskoristite naš širok asortiman i budite maštoviti.

Prijatno!
 

Krompir batat i luk crveni

Restovani batat krompir sa crvenim lukom i suvom paprikom

Namirnice:
Krompir batat 400g
Muskatni orah 1 kašičicu
Luk crveni 2 glavice
Beli luk 1 čen
Suva paprika 5 komada
Slatka mlevena paprika 1 kašičica
So, biber
Način pripreme:
1. Krompir oljuštiti i staviti u šerpu, sipati hladnu vodu i kuvati 10 minuta. Vodu procediti i sačuvati. Sipati ulje u šerpu. Ubaciti crveni luk sečen na rebarca i pržiti 10 minuta. Suvu papriku iseći na tračice i potopiti vodom iz krompira. Ostaviti da nabubre.
2. U crni luk dodati beli luk, tračice paprika i slatku mlevenu papriku. Mešati da ne zagori. Dodati krompir i pržiti sve zajedno uz dodavanje vode u kojoj se kuvao krompir. Dodati muskatni orah. Začiniti i posuti peršunom. Može se služiti kao prilog ili kao posno jelo.
 

Krompir za salatu i shallots luk

Salata sa tunjevinom i krompirom 
 
Namirnice:
Krompir za salatu 500g
Shallots 5 glavica
Paradajz 1 komad
Tunjevina 2 konzerve
Praziluk 1 struk
Limun 2 komada
Maslinovo ulje 1dl
So, biber, seckani peršun 2 kašike
Način pripreme:
1. Krompir staviti da se kuva sa ljuskom i kuvati ga 15 minuta. Kuvani krompir oljuštiti i ostaviti da se ohladi. 
2. U dubokoj posudi sipati maslinovo ulje, limunov sok, so, biber i seckani peršun. Ubaciti šalot luk seckan na rebarca, dodati paradajz sečen na kocke i praziluk sečen na kolutove. Sve zajedno sjediniti.
3. U mešavinu povrća dodati tunjevinu. Sve zajedno sjediniti. 
4. Krompir staviti u tanjir, izgnječiti nekoliko puta viljuškom i preliti nadevom od povrća i tunjevine. Služiti hladno.
 

Krompir baby i luk srebrenjak

Domaće njoke sa lukom i slaninom

Namirnice:
Baby krompir 500g
Jaja 1 komad
Brašno t400 100g
Tvrdi sir rendani 50g
Maslinovo ulje 1 kašika
Slanina 100g
Luk srebrenjak 1 glavica
Tikvica 1 komad
Peršun seckani 1 kašika
Kisela pavlaka 3 kašike
So, biber
Način pripreme:
1. Baby krompir staviti u dublju šerpu i kuvati 20 minuta. Prohladiti krompir i izgnječiti, dodati brašno, jaje i malo rendanog sira. Umesiti smesu da postane kompaktna i ostaviti je da odstoji 30 minuta u frižideru. Posuti palentu po radnoj površini i formirati od testa duguljasti štap. 
2. Nožem iseći testo formirajući četvrtaste njoke.
3. U zagrejan tiganj sipati maslinovo ulje, dodati slaninu, a zatim i luk srebrenjak sečen na kocke. Promešati i dodati tikvice sečene na kocke. Pržiti 5 minuta. Začiniti.
4. U kipuću slanu vodu staviti njoke da se kuvaju. Čim isplivaju nakon nekoliko sekundi staviti ih u tiganj sa lukom i slaninom. Dodati kiselu pavlaku, promešati i služiti toplo. Posuti parmezanom i svežim peršunom.
 

Krompir za kuvanje i pečenje i beli luk

Zapečeni gratinirani krompir sa kuvanom piletinom

Namirnice:
Krompir za kuvanje 500g
Beli luk 2 glavice
Origano 1 kašika
Kuvana piletina 400g
Kisela pavlaka 4 kašike
Jaja 3 komada
Mleko 4dl
Paradajz sok 2dl
So, biber, list celera
Način pripreme:
1. Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove. Pleh naliti uljem, poređati kolutove krompira na dno i dodati kuvanu piletinu. Beli luk iseckati sitno i stavljati između redova krompira i piletine. Začiniti origanom, solju i biberom. Sipati sok od paradajza pa nastaviti sa ređanjem krompira, piletine i belog luka.
2. Umutiti jaja, mleko, kiselu pavlaku i seckani celer. Preliti i staviti da se peče u rerni 50 minuta na 200 stepeni. 
3.  Služiti toplo uz kiselo mleko.
 

Krompir crveni Cherie

Kolač od krompira i suvih šljiva

Namirnice:
Cherie krompir 400g
Kukuruzna palenta 200g
Jaja 6 komada
Cimet 1 kašičica
Suve šljive 300g
Šećer braon 1 šolja
Ulje 1 šolja
Prašak za pecivo 1 kesica
Jogurt 2dl
Način prireme:
1. Krompir oljuštiti i iseckati na sitnije kocke. Kuvati 10 minuta dok kocke ne smekšaju. Prohlađeni krompir pomešati sa palentom, jajima, ulje, braon šećerom, praškom za pecivo, jogurtom i suvim šljivama. 
2. Sve sastojke dobro sjediniti i ostaviti da odstoje 15 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni, smesu izručiti u pleh sa papirom za pečenje i peći 50 minuta.
3. Kolač iseći na kocke i posuti šećerom u prahu pomešanim sa cimetom. 
 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak