• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Бесплатна достава у термину који сами бирате
  • Брза куповина
  • Спискови  

 Вежбе снаге: Чучњеви

Чучњеви су једноставна, а веома ефикасна вежба за јачање ногу и задњице. Такође, имају веома добар ефекат и на трбушне мишиће. Једна од главних предности ове вежбе јесте у томе што не захтева реквизите, већ се користи само тело, те се може радити било кад и било где.
 
Ипак, постојеизвеснаправилакојаби требало поштовати, како би се избегле повреде и остварили максимални резултати чучњева. 
 
Почетни положај подразумева усправан став где су стопала постављена паралелно и у ширини рамена. Руке су обично на боковима, испружене у висини рамена или укрштене садлановима на грудима.
 
Чучањ се изводи тако што се тело спушта у положај као када хоћете да седнете на ниску столицу, савијајући се зглобовима колена и незнатно у зглобовима кукова, док је тежина пребачена на пете. Циљ је да бутине буду макар паралелне са тлом, а ако је могуће, добро је ићи и у дубљи чучањ, али без кривљења кичме и губљења равнотеже.
 
Враћање у почетни положај подразумева опружање у зглобовима колена и кукова до стојећег става. Оптималам број понављања је 12 до 15 у 3 серије.

  Фоам ролинг

 
Фоам ролинг је у последње време постала једна од најпопуларнијих активности међу спортистима, како професионалним, тако и рекреативним. Циљ рада са фоам роллером је да се ваше тело што боље припреми за предстојећу физичку активност, да се побољшају перформансе, а употребљава се и у тренинзима опоравка након повреда.  
 
Фоам роллинг представља вид масаже. Предност коришћења фоам роллер-а је у томе што можете сами да дозирате притисак и усресредите се тачно на део тела који вам представља проблем, практично без одласка на масажу. Употребом фоам роллер-а, врши се притисак на мишиће и везивна ткива, а верује се да управо тај притисак доводи до побољшања циркулације, бржег опоравка, побољашања спортских перформанси и отклањању бола.
 
Вежбе на фоам роллер-у не захтевају превише простора, па је веома практичан и за кућну употребу, а број вежби који се може радити помоћу ове справе је изненађујуће велики. 
 

 Статичко истезање

Постоје различите технике којима се мишићи постепено истежу до одређене границе, а статичко истезање се ради док је тело у стању мировања.  Приликом ове врсте истезања треба водити рачуна да се никако не прелази граница када почиње осећај бола, односно требало би да осећате само благу затегнутост. Може се осетити топлина или блага нелагодност у мишићима. Положај при истезању одређене групе мишића треба задржати 15 до 30 секунди, а онда  тек прећи на другу групу мишића.
 
Статичко истезање активира низ рецептора који су задужени за осећај истегнутости у мишићима. Уколико се статичко истезање уради правилно, временом се снижава праг осетљивости ових рецептора. Циљ оваквог истезања је опуштање мишића, а након извесног времена повећава се и могућност да се мишић истегне на већу дужину.  
 
Током статичког истезања, не би требало занемарити ниједну групу мишића, јер готово сви мишићи нашег тела учествују у вежбању, без обзира да ли радите вежбе за одређену групу или за све мишиће. 

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак