• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Достава у временским оквирима од 2 сата
  • Брза куповина
  • Спискови  

 Како поставити звучнике у соби?

Адекватно постављање звучника у соби је од пресудне важности. Чак и ако купите најквалитетније звучнике на тржишту, а не позиционирате их добро у простору, звук неће бити довољно добар. Иако, сваки звучник има специфичне карактеристике, као и простор у коме се постављају, постоје општа правила којих се треба држати.
 
Тако високотонци треба да буду постављени у висини ушију док седите. Самостојећи звучници су тако и дизајнирани, док за мање, бооксхелф звучнике постоје подни сталци који подижу звучнике на жељену висину. Бооксхелф зучници су идеали за мање собе, док за веће просторије треба одабрати самостојеће звучнике.
 
Уколико себи желите да приредите комплетан ужитак, уложите новац у уградне звучнике. Иапк, имајте на уму да уз њих иде и трошак инсталације и монтаже, те су је најсмиселније купити их и поставити у онда када планирате реновирање стана.
 
Уз сет општих правила, одабир Хи-Фи звучника је, на крају, ствар укуса и требало би да одаберете оне који се најбоље уклапају у ваш дом и одговарају вашим личним преференцијама.

 Максимално уживање у дневној соби

Да бисте заиста уживали у омиљеној музици код куће, потрудите се да себи приуштите добре Хи-Фи звучнике. Сама реч Хи-Фи је скраћеница од енглеског израза Хигх Фиделитy, што у преводу значи високоверан, односно веродостојан, што имплицира да Хи-Фи звучници репродукују веродостојан и висококвалитетан звук.
 
Постоји неколико важних ствари које треба узети у обзир када бирате ХиФи звучнике, а то су пре свега импеданса, тј. отпор, и снага од којих у многоме зависи квалитет звука, као и дуготрајност ове аудио опреме.
 
Најважнија карактеристика звучника на коју морате обратити пажњу је отпор, који се означава у омима Ω. Обевезно проверите отпор уређаја на који планирате да спојите звучнике. Идеално је да се њихов отпор поклапа, али неће сметати ни ако је отпор звучника мало већи. На пример, појачало чији је отпор 8 Ω, може да подржи звучнике са импеденсом од 16 Ω, али ће њихова гласноћа, у том случају, бити двоструко мања. Са друге стране, обрнуто спајање није могуће. Ако повежете појачало од 16 Ω са звучницима од 8 Ω, све су шансе да ће вам појачало прегорети. Зато поведите рачуна о овом важном детаљу.
 
Иако може да звучи необично, снага звучника није пресудна. Хи-Фи звучници су углавном намењени за репродукцију музике у дневном боравку, и њихова снага би требало да буде само двоструко већа од снаге појачала, како бисте добили најквалитетнији могући звук у вашем простору за уживање. 

 Сонос Wifi звучници

Напретком технологије, све више ствари које користимо у нашим домовима, поседују ЊиФи технологију.
 
Каблови многима од нас стварају велике проблеме и ометају комплетан визуални ужитак у нашим домовима.  Можда и највећи проблем нам праве звучници. Зато су све више присутни ЊиФи преносиви звучници, који су лаки за преношење, померање, а у истом тренутку су и врло елегантни.
 
Најновија вест нам стиже од једног од најбољих произвођача ХиФи опреме на свету, америчког Сонос-а.
 
Наиме, осим добро познатих варијанти са апликацијама на вашем мобилном телефону, који вам омогућавају пуну контролу ваших звучника, компанија Сорос планира да почетком идуће године пусти у продају први модел звучника које ће бити могуће контролисати путем Воице цонтрол-а.
 
Моћи ћете да појачавате и смањујете јачину звучника, али исто тако и да мењате песме, једноставном гласовном наредбом преко Спотифy апликације и Амазонове Алеџа ассистант апликације.
 
Све што ће бити потребно јесте да, кажете само:“ Алеџа, пребаци на следећу песму.“  И ваш лични асистент ће то и урадити за вас.
 
Занимљиво, зар не? 

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак