Sočivo
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Супа/чорбе
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Веган
- Јело: Ручак
- Прилика: Викенд оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 5 г алевe паприке
- 3 ком. белог лука
- 5 ком. бибера
- 200 мл парадајз соса
- 200 г црног лука
- 5 г брашна
- 200 г шаргарепе
- 300 г сочива
- 5 г першуновог листа
- 5 г соли

Stavite sočivo u vodu i kuvajte da proključa. Tada prospite prvu vodu i sipajte svežu. Nalijte 500-750 ml vode, u zavisnosti od gustine koju želite da dobijete. Potom stavite iseckani crni luk, beli luk i šargarepu. Nakon pola sata pripremite zapršku: u manjoj šerpi na malo ulja propržite iseckani crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte alevu papriku, promešajte, dodajte brašno, promešajte i izručite zapršku u šerpu sa sočivom. Potom dobro promešajte i nakon pet minuta sipajte sos od paradajza. Posolite, pobiberite i začinite peršunom. Nakon 10 minuta servirajte sočivo i dekorišite ga peršunovim listom. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт