• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Дан заљубљених
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Štrudla sa makom
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. јајa
  • 200 мл јогурта
  • 500 г брашна
  • 1 ком. лимунa
  • 450 мл млека
  • 300 г млевеног мака
  • 50 г презли
  • 250 г шећера
  • 1 ком. ванилин шећерa
  • 15 ком. свежег квасца
  • 200 г маслаца
  • 50 г сувог грожђа
  • 1 г со
Štrudla sa makom
Припрема

U veću činiju stavitete brašno i puter. Dodajte jaje i kvasac koji ste prethodno rastvorili u 150 ml mleka. Dodajte 50 g šećera i malo soli. Umesite testo rukama i podelite ga na tri dela, stavite na tanjir i pokrijte folijom. Ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Nakon toga razvijte testo u obliku pravougaonika debljine 4 mm. Pripremite fil od maka: pomešaje 300 ml mlakog mleka sa suvim grožđem i 200 g šećera. Kada mleko počne da ključa, dodajte mak, prezle, koru limuna i vanilin šećer. Kuvajte uz neprekidno mešanje. Fil podelite na tri dela, pa svaku koru premažite filom i uvijte u rolat. Kada uvijete sva tri rolata, izbockajte ih viljuškom odozgo i sa strane. Ostavite rolate da odstoje 15 minuta, potom ih premažite žumancetom, opet ostavite da odstoje još 15 minuta i ponovo premažite žumancetom. Nakon 10 minuta premažite štrudlu belancetom i ostavite testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite štrudlu pola sata. Kada se potpuno ohladi, možete je servirati. Uživajte u ovoj poslastici sa svojim najbližima! Prjatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак