Započni pripremu
Podignite kvasac u mešavini vode i mleka. Stavite u podusu brašno i navedene sastojke. Dodajte kvasac i umesite testo. Ostavite ga da naraste. Za to vreme pripremite fil: u dublju posudu stavite mak, pa dodajte vrleo mleko, šećer u prahu, suvo grožđe i iseckane orahe. Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na tri dela. Razvijte jedan deo testa u obliku pravougaonika. Koru premažite trećinom fila i uvijte u rolat. Štrudlu stavite u pleh na papir za pečenje. Ponovite postupak i za sledeće dve štrudle. Pokrijte ih krpom po završetku i ostavite da malo narastu. Za to vreme zagrejte rernu na 190 stepeni. Štrudlu premažite žumancetom i mlekom, pa je stavite da se peče. Kadaa porumeni, prekrjte je alu-folijom da se lepo ispeče iznutra. Temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite sat vremena. Prijatno!