• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. јајa
  • 100 мл јогурта
  • 1000 г брашна
  • 3 ком. лимуна
  • 50 мл млека
  • 500 г млевеног мака
  • 100 г ораха
  • 150 г маслаца
  • 100 г сувог грожђа
  • 1/2 ком. прашка за пециво
  • 1/2 ком. свежег квасца
  • 30 г шећера
  • 30 г шећера у праху
  • 10 мл уља
Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima
Припрема

Podignite kvasac u mešavini vode i mleka. Stavite u podusu brašno i navedene sastojke. Dodajte kvasac i umesite testo. Ostavite ga da naraste. Za to vreme pripremite fil: u dublju posudu stavite mak, pa dodajte vrleo mleko, šećer u prahu, suvo grožđe i iseckane orahe. Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na tri dela. Razvijte jedan deo testa u obliku pravougaonika. Koru premažite trećinom fila i uvijte u rolat. Štrudlu stavite u pleh na papir za pečenje. Ponovite postupak i za sledeće dve štrudle. Pokrijte ih krpom po završetku i ostavite da malo narastu. Za to vreme zagrejte rernu na 190 stepeni. Štrudlu premažite žumancetom i mlekom, pa je stavite da se peče. Kadaa porumeni, prekrjte je alu-folijom da se lepo ispeče iznutra. Temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite sat vremena. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак