• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Sarmice u vinovoj lozi sa paradajz sosom
Тешко
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 г алевe паприке
  • 2 ком. бибера
  • 100 г црног лука
  • 700 г млевеног меса
  • 300 г парадајза
  • 500 г листова винове лозе
  • 200 г пиринча
  • 10 ком. першуна
  • 3 г соли
  • 2 г вегете
Припрема

Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac, dodajte sitno iseckani paradajz, maslinovo ulje, vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Servirajte kao na fotografiji i uživajte u obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак