• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Sarme u vinovom listu sa nanom
Тешко
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 2 г алевe паприке
  • 100 г црног лука
  • 2 ком. бибера
  • 500 г листова винове лозе
  • 700 г млевеног меса
  • 5 г листова нане
  • 2 г вегете
  • 3 г соли
  • 200 г пиринча
  • 10 ком. першуна
Припрема

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso i pomešajte, ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada budu kuvane, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Potom servirajte i ukrasite listovima nane. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак