Sarme sa slaninom
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Викенд оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 6 особе.
- 2 г алевe паприке
- 2 ком. бибера
- 5 г брашна
- 300 г црног лука
- 1000 г јунећег меса
- 20 мл маслиновог уља
- 2 ком. першуна
- 1000 г купуса
- 150 г пиринча
- 2 г соли
- 100 г шаргарепе
- 2 г вегете

Odvojte listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice crnog luka, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite i začinite s malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike. Stavite jednu i po kašiku fila u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila možete napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju prelijte zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike. Prelijte sarme toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Dodajte komadiće iseckane slanine. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Servirajte sa listovima peršuna. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт