Započni pripremu
Odvojte listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice crnog luka, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite i začinite s malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike. Stavite jednu i po kašiku fila u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila možete napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju prelijte zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike. Prelijte sarme toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Dodajte komadiće iseckane slanine. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Servirajte sa listovima peršuna. Prijatno!