• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Sarma
Средње
Средњи
Више од 60 мин
2/5

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 3 ком. бибера
  • 2 г алевe паприке
  • 5 г брашна
  • 1000 г јунећег меса
  • 300 г црног лука
  • 300 г купуса
  • 2 ком. першуна
  • 100 г пиринча
  • 3 г соли
  • 100 г шаргарепе
  • 3 г вегете
  • 20 мл уља
Sarma
Припрема

Odvojte listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice crnog luka, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike i fil je gotov. Stavite jednu i po kašiku fila u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila možete napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju prelijte zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike. Nalijte sarme toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Servirajte sarme sa listovima peršuna. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак