• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Грчка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Романтични оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Riba sa krompirom i paradajzom
Средње
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 2 Порције +
  • 5 ком. белог лука
  • 2 ком. бибера
  • 3 ком. босиљка
  • 200 г кромпира
  • 3 ком. першуна
  • 20 мл маслиновог уља
  • 200 г парадајза
  • 1 мл лимуновог сок
  • 700 г рибе
  • 2 г рузмарина
  • 2 г соли
Припрема

Povrće isecite po želji. Beli luk samo očistite, ne morate ga iseckati. Isecite list peršuna i bosiljka. Nauljite posudu u kojoj ćete peći ribu, stavite iseckano povrće i dobro izmešajte rukama, potom dodajte začine i dobro promešajte. U činiji izmešajte 100 ml vode, limunov sok, maslinovo ulje, so i začine po želji. Prelijte povrće ovom tečnošću, potom prekrijte posudu alu-folijom i stavite u rernu da se peče pola sata. Filete ribe operite, stavite na ubrus da se osuše, posolite i isecite po želji. Pred kraj pečenja otkrijte povrće i stavite ribu, pa pecite još 10-15 minuta bez alu-folije. Uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак