• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Лесковачка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Punjene paprike u paradajz sosu
Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 г алевe паприке
  • 3 ком. белог лука
  • 1 ком. бибера
  • 2 ком. босиљка
  • 10 г брашна
  • 10 ком. паприке
  • 100 г црног лука
  • 700 мл парадајз сока
  • 500 г млевеног меса
  • 2 г соли
  • 200 г шаргарепе
  • 100 мл уља
Punjene paprike u paradajz sosu
Припрема

Očistite paprike, crni i beli luk i šargarepu. Iseckajte luk i šargarepu. U dublju činiju stavite meso, dodajte povrće, pirinač, alevu papriku i začine. Punite papriku filom i poređajte u posudi u kojoj ćete kuvati paprike. Sipajte malo ulja i nalijte vode do polovine paprika. Prekrijte tepsiju alu-folijom i stavite u rernu na 240 stepeni. Nakon pola sata okrenite paprike i kuvajte ih dok ne omekšaju, oko sat vremena. Napravite paradajz sos: u šerpi sa zagrejanim uljem dodajte malo brašna i promešajte, zatim stavite kuvani paradajz i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Prelijte sos preko paprika i vratite u rernu bez poklapanja da se zapeče pola sata na 200 stepeni. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак