Pohovani škampi
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Прилог
- Кухиња: Медитеранска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Рецепт за сваки дан
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 3 особе.
- 30 г брашна
- 2 ком. јаја
- 100 мл белог вина
- 200 мл јогурта
- 100 мл минералне воде
- 600 г шкампи
- 5 г соли
- 30 мл лимуновог сок
Pohovani škampi

Припрема
0čišćene škampe posolite i prelijte limunovim sokom, pa ostavite da odstoje pola sata. Odvojite žumance od belanca i umutite ih, dodajte so, vino i kiselu vodu, i na kraju brašno. Dodajte umućena belanca i promešajte. Zagrejte ulje za prženje, osušite škampe na ubrusu i umačite u smesu koju ste prethodno pripremili, te ih pržite u vrelom ulju. Po završetku ih stavite na paprini ubrus da se iscedi masnoća. Servirajte i uživajte u ovom obroku uz grčki jogurt. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт