• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Лесковачка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Pita sa piletinom
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 100 г црног лука
  • 1 ком. јајa
  • 200 мл млека
  • 300 г пилећег филеа
  • 500 г кора за питу
  • 400 г павлаке
  • 1 ком. прашка за пециво
  • 100 г маслаца
  • 20 мл уља
Pita sa piletinom
Припрема

Pečenu ili skuvanu piletinu isecite na sitne komade. Izdinstajte crni luk, dodajte 200 ml pavlake i 50 g putera. Kada se puter otopi, sve dobro promešajte kako bi se smesa sjedinila. Dodajte piletinu i začinite po želji. Razvijte kore za pitu i počnite sa slaganjem fila dok ne potrošite sav materijal. Isecite kao na fotografiji pre pečenja. Prelijte sa prelivom: 200 ml mleka, 1 umućeno jaje, prašak za pecivo, 3 kašike ulja. Pecite pola sata na 200 stepeni. Pred kraj pečenja otopite 50 g putera i pomešajte sa 200 ml pavlake i prelijte preko pite. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta. Nakon toga pita je gotova i spremna za posluživanje! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак