Pileći bataci sa pirinčem i povrćem
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Интернационална кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Рецепт за сваки дан
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 1 ком. бибера
- 100 г црног лука
- 150 г паприке
- 150 г парадајза
- 50 г пиринча
- 3 г соли
- 4/5 кг пилећих батака
- 10 мл уља
Pileći bataci sa pirinčem i povrćem

Припрема
Iseckajte luk i izdinstajte ga na nauljenom zagrejanom tiganju. Dodajte iseckano povrće, potom, kada povrće omekša, dodajte opran pirinač. Nalijte pola čaše vode i mešajte dok pirinač ne bude gotov. Posolite i pobiberite, potom prebacite u posudu za pečenje. Dodajte još tri šolje vode i poređajte batake koje ste prethodno posolili. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata do 40 minuta. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт