• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Зимница
  • Кухиња: Лесковачка кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Остало
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Peglana paprika
Тешко
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 12 ком. белог лука
  • 6000 г паприке
  • 10 г бибера у зрну
  • 1 ком. кесице салицила
  • 100 г есенције
  • 200 г соли
  • 10 ком. першуна
  • 1000 г шаргарепе
  • 200 г шећера
  • 200 мл уља
Припрема

Pomešajte 200 g šećera, 200 g soli, 200 ml ulja, šolju eksencije i kesicu salicila. Tu smesu stavljajte u unutrašnjost očišćene paprike. Ređajte paprike u veliki sud i ostavite ih da odstoje 24 sata. Nakon toga paprike slažite u tegle, a sa strane dodajte iseckanu šargarepu i beli luk, malo peršuna i malo krupnog bibera. Kada su tegle napunjene, pritisnite paprike plastičnom mrežicom i zatvorite ih. Nakon 10 dana možete probati vašu zimnicu.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак