• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Krmenadle
Средње
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 100 мл белог вина
  • 5 ком. белог лука
  • 1 ком. бибера
  • 20 г брашна
  • 100 г црног лука
  • 1 ком. ловоровог листа
  • 1000 г крменадли
  • 3 г соли
  • 1 ком. коцкe за супу
  • 30 мл уља
Krmenadle
Припрема

Očišćene krmenadle posolite i pobiberite. Uvaljajte ih u brašno i pržite na ulju dok ne dobiju lepu, rumenu boju. Potom ih stavite u vatrostalnu posudu sa lovorovim listom. Propržite crni luk, dodajte beli luk i tri kašike brašna. U pola litra vrele vode dodajte kocku za supu i time prelijte luk i brašno u tiganju. Posolite i pobiberite. Prelijte krmenadle sosom iz tiganja, a zatim i vinom. Prekrijte posudu alu-folijom i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Potom sklonite foliju i pecite još 10 minuta. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак