• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Новогодишња трпеза
  • Сезона: Зима

Пошаљи овај рецепт

Jelka keks
Средње
Низак
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 200 мл јестиве боје
  • 175 г брашна
  • 10 г какаа
  • 10 г цимета
  • 2 ком. јаја
  • 275 г шећера у праху
  • 125 г маслаца
Jelka keks
Припрема

Usitnite maslac, dodajte 125 g šećera u prahu, 2 žumanceta, 1 kašiku kakaoa, 1 kašiku cimeta, 175 g brašna. Umesite testo, uvijte ga u foliju i stavite da se ohladi. Razvijte testo na pobrašnjenoj površini debljine 5 mm. Modlama oblikujte kolače i slažite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na svakom ukrasu probušite rupu. Pecite kolače u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Kada se kolači skroz ohlade, napravite masu za ukrašavanje od šećera u prahu i 8 ml vode. Obojite je bojom za kolače. Sipajte masu u špric sa otvorom i crtajte šare po keksu. Vaša porodica će uživati u ovoj poslastici. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак