• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Hleb sa semenkama, orasima i suvim grožđem

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Божићна трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Hleb sa semenkama, orasima i suvim grožđem
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 500 г брашна
  • 30 г маслаца
  • 50 г семенки сунцокрета
  • 20 мл маслиновог уља
  • 10 мл сирћета
  • 3 г соли
  • 50 г ораха
  • 50 г сувог грожђа
  • 3 г шећера
  • 1 ком. свежег квасца
Hleb sa semenkama, orasima i suvim grožđem
Припрема

Zagrejte 280 ml vode i u njoj rastvorite šećer, izmrvljeni kvasac i dve kašike brašna. U posudi sa brašnom napravite udubljenje gde ćete sipati maslinovo ulje, so, sirće, rastvoreni kvasac, te staviti orahe, semenke i grožđe. Zamesite testo i oblikujte loptu. Pospite brašnom i stavite ga u okruglu tepsiju. Pokrijte alu-folijom i ostavite da naraste oko sat i po vremena. Pospite hleb semenkama, stavite ga u rernu, uključite na 180 stepeni i pecite 35 minuta. Poprskajte hleb vodom pošto ga izvadite iz rerne i namažite maslacem. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак