• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ужина
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Francuski kroasan
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 500 мл млека
  • 10 г квасца
  • 3 ком. јаја
  • 3 г соли
  • 3 г шећера
  • 30 мл уља
Francuski kroasan
Припрема

Potopite kvasac u 100 ml toplog mleka, potom dodajte kašičicu šećera i kašičicu soli, te ostavite da kvasac nadođe nekoliko minuta. Ostatak mleka nalijte u činiju, dodajte kvasac, dva umućena jaja, jedno žumance, pet kašika šećera i zamesite testo. Ostavite ga da naraste pola sata. Razvucite ga nakon toga kao štrudlu, potom odsecite sedam delova i razvijte svaki na veličinu tanjira. Premažite ih margarinom i umotajte u kroasane. Poređajte ih u pleh i ostavite sat vremena da narastu. Premažite ih razmućenim belancima. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ih dok ne porumene. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак