• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Fokača
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 1000 г брашна
  • 2 ком. јаја
  • 100 г црних маслина
  • 200 мл јогурта
  • 30 мл маслиновог уља
  • 100 мл млека
  • 150 мл парадајз сока
  • 1 ком. прашка за пециво
  • 3 г рузмарина
  • 2 г соли
  • 1 ком. свежег квасца
  • 2 г шећера
Fokača
Припрема

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, 1/2 kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Nakon toga razvucite testo i stavite preko sok od paradajza, crne iseckane masline i ruzmarin. Stavite da se peče na 250 stepeni dok hleb ne dobije rumenu boju. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак