• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Domaći ražani hleb
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 20 г квасца
  • 10 мл маслиновог уља
  • 350 г брашна
  • 150 г ражаног брашна
  • 10 г семенки сунцокрета
  • 2 г соли
  • 2 г шећера
Domaći ražani hleb
Припрема

Pomešajte jedno i drugo brašno, šećer, so, semenke i dodajte ulje. Razmutite kvasac u mlakoj vodi, dadajte brašnu, prelijte sa 300 ml vode i umesite testo. Ostavite da testo odstoji sat vremena. Premesite testo, zatim ga ponovo ostavite da nadođe još pola sata. Potom umesite veknu hleba ili ga stavite u nauljeni kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko sat vremena. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак