• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Зимница
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Веган
  • Јело: Доручак
  • Прилика: Вегетаријански оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Domaći ajvar
Средње
Низак
Више од 60 мин
1/5

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 6000 г паприке
  • 1 ком. конзерванса
  • 3000 г плавих патлиџана
  • 200 г шећера
  • 100 мл сирћета
  • 100 г соли
  • 1150 мл уља
Domaći ajvar
Припрема

Stavite 3 l vode da proključa. Dodajte čašu šećera, pola čaše soli, čašu sirćeta i čašu ulja. U toj tečnost obarite 6 kg očišćene paprike. Obarenu papriku izvadite iz tekućine, stavite u veći sud, poklopite i ostavite da odstoji. Plavi patlidžan operite, stavite u veliki pleh i pecite ga na 250 stepeni oko pola sata. Ohlađeni plavi patlidžan oljuštite i isecite na komade. Barenu papriku i pečeni plavi patlidžan sameljite. U veliku šerpu nalijte pola litra ulja, stavite mleveni plavi patlidžan i papriku i uz stalno mešanje pržite oko dva i po sata na jakoj vatri. Pred kraj prženja nalijte još pola litra ulja i pržite još oko pola sata. Stavite jednu kesicu konzervansa i dobro promešajte ajvar. Gotov ajvar pokrijte mokrom krpom i ostavite ga da malo odstoji. Sipajte ajvar u sterilisane zagrejane tegle. Nalijte malo ulja u svaku teglu i zatvorite ih poklopcem. Kad otvorite teglu, servirajte ajvar kao na fotografiji i ukrasite peršunom. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак