• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Crni hleb
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1100 г црног грожђа
  • 5 г соли
  • 1 ком. свежег квасца
  • 5 г шећера
Crni hleb
Припрема

Sipajte 700 ml mlake vode u veću činiju za mešenje testa. Izmrvite kvasac, dodajte kašiku šećera i kašiku soli, pa to promešajte. Dodajte 500 g brašna, dobro promešajte, potom dodajte i drugu polovinu, pa dobro umesite, poklopite krpom i ostavite da testo narasta sat vremena. Pobrašnite radnu površinu, stavite testo i razvucite ga po želji, potom ga prebacite u tepsiju premazanu uljem i pecite 10 minuta na 200 stepeni, potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko pola sata, dok hleb ne porumeni. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак