• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Зимница
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Посни оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Carska turšija
Тешко
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 500 г целера
  • 7000 г паприке
  • 200 г есенције
  • 2000 г карфиола
  • 1 ком. кесице салицила
  • 1 ком. кесица натријум бензоата
  • 300 г соли
  • 1 ком. винобранa
  • 1000 г шаргарепе
  • 300 г шећера
Припрема

Isecite karfiol, crvenu papriku, šargarepu i celer po želji. Stavite 3 l vode da se kuva. Potom dodajte 300 g soli, 300 g šećera, kesicu vinobrana, kesicu salicila i kesicu natrijum-benzoata. Kad voda proključa, sipajte je u 8 l hladne vode i dodajte 200 ml esencije. Tom tekućinom nalijte 10 tegli sa povrćem. Zatvorite poklopcima i ostavite da odstoji. Nakon deset dana možete otvoriti teglu i uživati u ovoj zimskoj salati. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак