Carska turšija
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Зимница
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Вегетаријански
- Јело: Ручак
- Прилика: Посни оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 500 г целера
- 7000 г паприке
- 200 г есенције
- 2000 г карфиола
- 1 ком. кесице салицила
- 1 ком. кесица натријум бензоата
- 300 г соли
- 1 ком. винобранa
- 1000 г шаргарепе
- 300 г шећера
Припрема
Isecite karfiol, crvenu papriku, šargarepu i celer po želji. Stavite 3 l vode da se kuva. Potom dodajte 300 g soli, 300 g šećera, kesicu vinobrana, kesicu salicila i kesicu natrijum-benzoata. Kad voda proključa, sipajte je u 8 l hladne vode i dodajte 200 ml esencije. Tom tekućinom nalijte 10 tegli sa povrćem. Zatvorite poklopcima i ostavite da odstoji. Nakon deset dana možete otvoriti teglu i uživati u ovoj zimskoj salati. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт