• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Божићна трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Božićna šunka
Тешко
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 5 мл Басамико сирћета
  • 5 г сенфа
  • 2000 г прашке шунке
Božićna šunka
Припрема

Dva sata pre pečenja zasecite šunku 1 cm dubine ravnomerno po celoj površini. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Stavite šunku u tepsiju, prekrijte je alu-folijom i pecite 45 minuta. Pomešajte pola kašike balzamiko sirćeta i pola kašike senfa, pa izvadite šunku i premažite je četvrtinom smese. Nakon toga je vadite na svakih 10 minuta i premazujte četvrtinom smese dok imate materijala. Kada premažete poslednji put, ostavite da se zapeče 10 minuta i nakon toga možete da je poslužite. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак