• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Божићна трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Božićna ćurka
Тешко
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 3 г алевe паприке
  • 100 г црног лука
  • 5 г ћурке
  • 10 г целера
  • 2 ком. бибера
  • 1 ком. коцкe за супу
  • 15 г маргарина
  • 5 г листова нане
  • 100 г паприке
  • 2 г соли
  • 300 г шаргарепе
Припрема

Dobro operite i osušite ćurku. Izbodite je viljuškom na nekoliko mesta. Premažite je margarinom. Izmešajte nanu, so i alevu papriku te utrljajte preko margarina. U dublju tepsiju stavite iseckanu šargarepu, papriku, celer i crni luk. Istopite kocku supe u malo vruće vode. Stvaite ćurku u podmazanu tepsiju tako da oko nje bude povrće. Zalijte bujonom od kocke za supu. Pokrijte je alu-folijom i na svakih pola sata prelijvajte je sa malo supe. Pecite četiri sata i pri kraju pečenja skinite foliju kako bi ćurka dobila lepu braonzlatnu boju. Uživajte u ovom prazničnom obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак