Božićna ćurka
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Интернационална кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Вечера
- Прилика: Божићна трпеза
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 6 особе.
- 3 г алевe паприке
- 100 г црног лука
- 5 г ћурке
- 10 г целера
- 2 ком. бибера
- 1 ком. коцкe за супу
- 15 г маргарина
- 5 г листова нане
- 100 г паприке
- 2 г соли
- 300 г шаргарепе
Dobro operite i osušite ćurku. Izbodite je viljuškom na nekoliko mesta. Premažite je margarinom. Izmešajte nanu, so i alevu papriku te utrljajte preko margarina. U dublju tepsiju stavite iseckanu šargarepu, papriku, celer i crni luk. Istopite kocku supe u malo vruće vode. Stvaite ćurku u podmazanu tepsiju tako da oko nje bude povrće. Zalijte bujonom od kocke za supu. Pokrijte je alu-folijom i na svakih pola sata prelijvajte je sa malo supe. Pecite četiri sata i pri kraju pečenja skinite foliju kako bi ćurka dobila lepu braonzlatnu boju. Uživajte u ovom prazničnom obroku! Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт