• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Зимница
  • Кухиња: Лесковачка кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Доручак
  • Прилика: Остало
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Bareni ajvar
Тешко
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. конзерванса
  • 6000 г паприке
  • 100 г соли
  • 3000 г плавих патлиџана
  • 100 мл сирћета
  • 200 г шећера
  • 1150 мл уља
Bareni ajvar
Припрема

Stavite tri litra vode da proključa. Dodajte čašu od jogurta šećera, pola čaše soli, čašu sirćeta i čašu ulja. Šest kilograma očišćene paprike stavite da se obari u ovoj tečnosti. Obarenu papriku izvadite iz tekućine, stavite u veći sud i poklopite da odstoji. Plavi patlidžan operite i stavite u veliki pleh i pecite ga na temperaturi od 220-250 oko pola sata. Ohlađeni plavi patlidžan oljuštite, isecite na komade i on je spreman za mlevenje. Barenu papriku i pečeni plavi patlidžan sameljite. U veliku šerpu nalijte pola litra ulja, stavite mleveni plavi patlidžan i papriku i uz stalno mešanje pržite oko dva i po sata na jakoj vatri. Pri kraju prženja nalijte još pola litra ulja i pržite još oko pola sata. Stavite jednu kesicu konzervansa i dobro promešajte ajvar. Ispreženi ajvar pokrijte mokrom krpom i ostavite ga malo da odstoji. Sipajte ajvar u sterilisane zagrejane tegle. Nalijte malo ulja u svaku teglu i zatvorite ih poklopcem. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак