• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Годишњица брака
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Торта са крушкама
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 2 ком. јаја
  • 800 г крушака
  • 1 ком. лимунa
  • 500 г маскарпоне сира
  • 130 г маслаца
  • 200 мл слатке павлаке
  • 1 ком. ванилин шећерa
  • 150 г смеђег шећера
Торта са крушкама
Припрема

Направите тесто од брашна, маслаца, соли, шећера и једног јајета. Меко тесто ставите у фрижидер на 30 минута. За то време очишћене крушке кувајте у води 15 минута. Три крушке оставите за декорацију, а остатак ставите у блендер заједно са маскарпоне сиром, маслацем, смеђим шећером, соком једног лимуна и јајима. Добијени фил такође ставите у фрижидер да се додатно охлади. Тесто пеците у округлој модли на 180 степени око 20 минута. Када се охлади, пресеците кору попречно на три једнака дела, а онда филујте коре припремљеним кремом од крушака и маскарпонеа. Торту декоришите улупаном слатком павлаком. На врх торте пажљиво положите три крушке и поспите их печеним листовима бадема.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак