• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Равиоли пуњени спанаћем

Средње
Низак
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Медитеранска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Равиоли пуњени спанаћем
Средње
Низак
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. бибера
  • 400 г брашна
  • 1 ком. јајa
  • 150 г пармезана
  • со
  • 400 г спанаћа
  • 250 г свежег крављег сира
Равиоли пуњени спанаћем
Припрема

Направите тесто за равиоле од брашна, соли и четири јаја. Умесите чврсто тесто, потом га прекријте крпом и оставите да одстоји 30 минута. Спанаћ бланширајте, потом охладите и измиксујте у блендеру заједно са крављим сиром, пармезаном и два јаја. Смесу зачините сољу и бибером. Тесто развуците оклагијом што тање могуће, те исеците кругове пречника око 8 цм. На половину круга ставите надев од спанаћа (једну кашику), спољни круг премажите жуманцетом, те прстима преклопите тесто и крајеве благо заврните, како би равиоли остали спојени током кувања. Кувајте их посољеној води пет-шест минута. Равиоли су сјајан прилог уз разне врсте супа или месо у сосу.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак