• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Лесковачка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пасуљ са говеђим месом
Средње
Средњи
Више од 60 мин
5/5

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 5 г алевe паприке
  • 15 г брашна
  • 100 г црног лука
  • бибера
  • 2 ком. белог лука
  • 0,1 кг говеђе месо
  • 150 г пасуља
  • 5 ком. ловоровог листа
  • со
  • 200 мл уља
  • 1 ком. паприке
Пасуљ са говеђим месом
Припрема

Uveče stavite pasulj u lonac i nalijte ga hladnom vodom. Sutradan prospite vodu i nalijte ga svežom vodom. Stavite da se kuva, pa posle pet minuta ključanja prospite vodu i nalijte vrelom vodom. Dodajte iseckan crni luk i kuvajte pasulj dok ne bude mekan. Goveđe meso isecite na komadiće. U pleh stavite 2 dl ulja, zagrejte ga i stavite luk i meso da se zajedno prže. Kada se proprže, stavite kašiku brašna i promešajte. Dodajte kašičicu aleve paprike, pobiberite, posolite i sve dobro izmešajte. Pasulj izručite u pleh sa mesom. Dodajte jednu iseckanu zelenu papriku, dva čena belog luka, lovorov list i stavite u rernu na još sat vremena. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак