• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Предјело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Италијански рижото
Средње
Низак
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 1 Порције +
  • 1 ком. белог лука
  • 50 мл белог вина
  • 10 мл маслиновог уља
  • 1 ком. бибера
  • 100 г црног лука
  • 100 г пиринча
  • 100 г пармезана
  • 30 г маслаца
  • 1 г со
  • 3 ком. пилеће супе
Италијански рижото
Припрема

Stavite šest šolja supe da se greje na tihoj vatri. Iseckajte čen belog luka i jedan crni luk, izrendajte parmezan. U veću šerpu stavite dve kašike putera i jednu kašiku maslinovog ulja da se zagreju na umerenoj vatri. Nakon toga dodajte čen belog luka i pržite ga taman da ispusti miris, zatim ga ostavite sa strane. Dodajte iseckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Sipajte jednu i po šolju pirinča i pržite ga dva-tri minuta uz stalno mešanje. Sipajte pola čaše belog vina i mešajte. Kada tečnost ispari, dodajte pola šolje supe. Mešajte rižoto sledećih 15 minuta i dodajte supu kada tečnost ispari. Ponavljajte postupak dok rižoto ne bude gotov. Rižoto se kuva 18 minuta na umerenoj temperaturi, ali je najbolje da sami probate pirinač i uverite se da li je skuvan ili ne. Kad je rižoto gotov, sklonite ga sa vatre i pomešajte sa kašikom putera i pola šolje rendanog parmezana. Posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ga u kalup kao na fotografiji. Nakon toga servirajte i uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак