• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Далеки исток
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Баклава са пистаћима
Тешко
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 4 ком. јаја
  • 125 г маргарина
  • 500 г кора за питу
  • 100 мл млека
  • 50 г гриза
  • 50 мл лимуновог сок
  • 200 г пистаћа
  • 300 г шећера
Баклава са пистаћима
Припрема

Umutite četiri jaja sa sedam ravnih kašika šećera. Dodajte sedam kašika griza, 125 g margarina i 1 dl mleka, pa nastavite sa mućenjem. Pospite 200 g mlevenih pistaća i nastavite da mutite. Na nauljen pleh stavite prvu koru, premažite je uljem i preko nje stavite drugu. I nju premažite uljem, pa stavite sloj fila. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojke. Na kraju premažite uljem, Isecite baklavu po želji i peite na 200 stepeni dok ne porumeni, Skuvajte sirup od tri i po šolje šećera, četiri šolje vode i soka od limuna. Vrućim sirupom prelijte baklavu i uživajte!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак